/ Obaveštenja i novosti za 2008. godinu
lunarni kalendar
lunarni kalendar
Prometej Beograd
Vesti i obaveštenja ››
  2012. godina ›› 2011. godina ›› 2010. godina ›› 2009. godina ›› 2008. godina

07.12.2008.     Lunarni kalendar za 2009. godinu

Malahov je pripremio novi lunarni kalendar koji će vas voditi kroz predstojeću godinu. Kao i uvek, pored standardnog lunarnog kalendara, u njemu ćete moći da pronađete zanimljive metode lečenja, koje prate određeni period u godini kada se one najefikasnije mogu primeniti. Takođe na web stranici posvećenoj ovom lunarnom kalendaru možete pratiti trenutni izgled meseca. Pogledajte mesečeve mene!


26.11.2008.     "Starac i sunce"

Starac i sunce je roman o ljubavi starijeg muškarca i mlade žene, ljubavi koja se rađa posle jednog nemilog događaja, koji će ih spojiti za čitav život. Da li je takva ljubav osuđena na propast ili su ljubavnici dovoljno jaki da savladaju sve prepreke koje stoje na putu njihovoj zajedničkoj sreći?
Više informacija o knjizi pročitajte ovde.


18.11.2008.     "Mogući put ka pomirenju u Srbiji"

Mogući put ka pomirenju u Srbiji je publikacija koja ima za cilj predstavljanje Asocijacije kao mogućeg puta ka pomirenju u Srbiji, njenog nastanka i procesa kroz koji je razvijana, njenih ideja i najznačajnijih rezultata. S obzirom da je rad na razvoju Asocijacije imao karakter akcionog istraživanja, centralni deo ove publikacije čini analiza njegovog toka i rezultata.
Više informacija o knjizi pročitajte ovde.


09.11.2008.     "Ishrana i hrana" zvanični udžbenik na fakultetu.

Knjiga Ishrana i hrana je dobila svojevrsnu potvrdu kvaliteta, postavši zvanični udžbenik na predmetu "Ishrana" na Osnovnim strukovnim studijama "Ekologija - turizam" pri Prirodno matematičkom fakultetu u Kragujevcu.
Na predmetu se između ostalog izučavaju teme poput: značaja ishrane za organizam, podele hranljivih supstanci, hrane organskog i neorganskog porekla, hrane životinjskog i biljnog porekla, termičke obrade hrane, značaja vode za organizam, biološke vrednosti hrane, mikroelemenata u hrani (kalcijum, bakar, hrom, jod, magnezijum, mangan, fosfor, kalijum. silicijum, selen, cink, gvožđe), značaja vitamina za funkcionisanje organizma, organski proizvedene hrane, genetski modifikovane hrane, gladi i sitosti, podhranjenosti i gojaznosti, ishrane u prirodi, pripreme hrane iz prirode i još mnogo toga.
Ovo je dokaz da drugačiji pristup ishrani i lečenju polako ulazi u zvanične akademske tokove i biva prihvaćeno od sve šireg kruga ljudi.


18.10.2008.     Ishrana za osobe B krvne grupe.

Kuvar za osobe B krvne grupe sadrži recepte pripreme hrane za ovu krvnu grupu, ali i napominje koje su namirnice preporučljive, koje su neutralne, a koje su škodljive. Pored odabira hranljivih namirnica, potrebno je voditi računa i o namirnicama koje nisu u skladu sa odgovarajućom krvnom grupom. Njihova upotreba prema teoriji D'Adama može izazvati probleme u funkcionisanju organizma. Više informacija o ishrani osoba B krvne grupe.


16.10.2008.     Ishrana za osobe A krvne grupe.

Izašla je druga knjiga iz serijala "Krvne grupe", koja se bavi ishranom osoba A krvne grupe. Namirnice koje su posebno pogodne za osobe krvne grupe A su: šaran, skuša, losos, maslinovo ulje, brokoli, beli luk, praziluk, kajsije, jagode, višnje, kafa, zeleni čaj, crveno vino... U knjizi možete pronaći recepte za pripremu jela koja odgovaraju ovoj krvnoj grupi. Pročitajte više o ishrani za A krvnu grupu


15.10.2008.     Posetite nas na beogradskom sajmu knjiga.

Beogradski sajam knjiga ove godine počinje 20. a završava se 26. oktobra. Sajam će otvoriti književnik Dragoslav Mihailović, a počasni gost sajma je zemlja Japan.
Kao i prošle godine, naš štand se nalazi na galeriji hale broj I. Na našem štandu ćete moći da kupite knjige u našem izdanju sa popustom od 20-60%. Posetite nas.


05.08.2008.     Ishrana za osobe 0 krvne grupe.

U prodaji se nalazi prva knjiga iz biblioteke "Krvne grupe". Ovo je najnovija biblioteka alternativne medicine i ona će se baviti ishranom koja je specifična za svaku krvnu grupu ponaosob. Američki lekar-naturopata Piter D'Adamo napravio je senzacionalno otkriće da između krvne grupe čoveka i njegove ishrane postoji veoma bitna veza. U ovoj knjizi otkrićete koje su važne namirnice, a koje namirnice bi trebalo da izbegavaju osobe krvne grupe 0. Važan deo knjige predstavljaju kulinarski recepti jela koja se proporučuju osobama nulte krvne grupe. Pročitajte više


04.07.2008.     Večernje novosti o Milenku Vesniću, zaboravljenom političaru.

U članku Milomira Marića u "Večernjim novostima" možete pročitati neke interesantne pojedinosti iz života ovog skoro zaboravljenog i nekad veoma uvažavanog i cenjenog političara i doplomate. Dr Milenko Vesnić je bio diplomata u Carigradu, Rimu, Parizu i Vašingtonu. Takođe je u Srbiji imao funkciju ministra pravde i predsednika vlade u periodu od 1920. do 1921. godine. U zemlji se borio za modernizaciju srpske države, a u inostranstvu za njen ugled i interese. Milenko Vesnić je bez sumnje bio jedna od značajnijih ličnosti srpskog političkog života s početka XX veka, a knjiga o njegovom životu, radu i borbi za interese Srbije pokušava ga da baci svetlost na događaje iz života ovog velikog čoveka.


03.07.2008.     Knjiga o Milenku Vesniću, istaknutom političaru s početka XX veka.

"Delo Radoslava Vesnića mlađeg je prva iscrpna i naučno utemeljena biografija dr Milenka Vesnića, vrsnog pravnika, političara i iznad svega sjajnog diplomate. Nastalo kao plod dugogodišnjeg istraživanja, ovo obimno delo zasniva se na ogromnoj arhivskoj građi i sekundarnoj literaturi, što je sve omogućilo autoru da sveobuhvatno predstavi i analizira celo jedno veoma važno razdoblje u istoriji Srbije. Autor pruža odličan i utemeljen uvid u stvaranje srpske i, kasnije, jugoslovenske diplomatije, njene glavne preokupacije u prvim decenijama dvadesetog veka, otkriva mnoge nepoznanice iz političkog i diplomatskog života toga vremena." Prof. dr Zoran Stanojević      Pročitajte više


30.06.2008.     Knjiga o primeni srebrne, žive i mrtve vode u lečenju.

Aktivirana i srebrna voda je pravi priručnik za sve one koje interesuje primena vode u lečenju raznih oboljenja. U poslednjih 40 godina rađeno je mnogo istraživanja o svojstvima vode i neka od njih su nam otkrila mnoge zadivljujuće karakteristike vode. Netradicionalnim tretiranjem mogu se dobiti razne vrste poput: bazne (mrtve) i alkane (žive) vode, namagnetisane, srebrne kao i mnogo druge. Svaka od ovih posebnih voda ima svoja svojstva koja se mogu iskoristiti u lečenju mnogih oboljenja. U ovoj knjizi se nalaze metode lečenja uz pomoć mrtve, žive i srebrne vode. Pročitajte više


06.06.2008.     Novo izdanje knjige "Srbi u Dalmaciji".

Objavljujemo treće ponovljeno izdanje knjige Srbi u Dalmaciji. Ova knjiga je reprint izdanja iz 1939. godine autora Luja Bakotića uglednog pravnika i diplomate koji se izjašnjavao kao Srbin katoličke veroispovesti. Upravo njegovo poreklo mu je omogućilo da na jedan sveobuhvatan način prikaže Srbe u Dalmaciji, njihovo poreklo, brojnost, probleme sa kojima su se sučeljavali. Knjiga pisana sredinom prve polovine prošlog veka ostaje aktuelna i danas, jer može da mistifikuje mnoge događaje i stavove.


06.06.2008.     Knjiga "Poezija" ruskog pesnika Ziljberštejna

Ovo je knjiga poezije ruskog autora Davida Ziljberštejna, autora koji je tvrdio da nije autor svojih pesama. Pravi autor njegovih pesama je, kako je umeo da kaže, njegova Podsvest koju je on slušao i zapisivao ono što bi mu ona saopštavala u snu. Ponekad bi se budio ujutru i ničega se ne bi sećao iako je znao da je sanjao i da bi imao šta da napiše. Nije znao da li zbog toga treba da se ljuti na sebe ili ne. Ali je uvek bio u uverenju da njegova podsvest zna šta radi i zašto mu u određenim trenucima ne da da ispeva svoje snove u vidu stihova.


27.03.2008.     Kosta Dimitrijević je dobnik nagrade "Zlatni beočug".

Ugledni beogradski novinar i publicista Kosta Dimitrijević je dobitnik ovogodišnje nagrade "Zlatni beočug" koju dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Beograda. Kulturno-prosvetna zajednica Beograda deluje u oblasti kulturnog stvaralaštva, prosvetne i naučne delatnosti i afirmiše kulturne i duhovne vrednosti i toleranciju. U skladu sa svojom misijom KPZ Beograda svake godine, počev od 1970. dodeljuje nagradu "Zlatni beočug" pojedincima i organizacijama za doprinos kulturi grada Beograda.
Među ovogodišnjim dobitnicima ove značajne nagrade našao se i Kosta Dimitrijević, autor mnogih knjiga posvećenih životu Beograda, njegovoj istoriji i ljudima koji su u njemu živeli, radili, uživali i provodili se. Neke od njegovih knjiga možete pronaći u našoj biblioteci Prometej.
Nagrada "Zlatni beočug" biće svečano uručena 10. aprila 2008. godine u Centralnom domu Vojske u Beogradu.


19.03.2008.     Treće izdanje knjige "O Cincarima".

Zbog interesovanja čitalaca objavljujemo treće ponovljeno izdanje knjige o poreklu, životu, običajima, uticaju i nasleđu Cincara u našim krajevima. Knjiga O Cincarima je jedinstvena knjiga na našim prostorima i predstavlja prvi ozbiljan naučni rad u cilju osvetljavanja ove ponekad zagonetne etničke zajednice. Autor knjige je predratni profesor Univerziteta Dušan J. Popović, čije je delo "O Cincarima" izazvalo konvraverzne reakcije u društvu, pre svega naučničkom, među profesorima tadašnjeg Univerziteta u Beogradu. Jedni su osporavali njegov naučni rad i istraživanje koje je sproveo, dok su ga drugi zdušno podržavali. Ostaje činjenica da ova knjiga predstavlja jednu od retkih publikacija koja se detaljno bavi Cincarima na područjima od Niša do Sent Andreje i do Rijeke i Trsta. Saznajte ko su Cincari i koje su im glavne karakterne osobine.


13.03.2008.     Sniženje cena 27 naslova

Od danas su na snazi snižene cene 27 naslova u našem izdanju. U sledećoj tabeli možete videti koje su knjige u pitanju i koliko iznosi sniženje.

br. Naslov Stara cena Nova cena
1. Nikola Tesla srpski genije 475,20 432,00
2. Ubijeni pesnik 432,00 324,00
3. Kobno osipanje srpskog naroda 324,00 194,40
4. Osluškivanje istorije 810,00 432,00
5. Manjine u međunarodnom pravu 648,00 432,00
6. Ljudska prava i policija 432,00 216,00
7. Međunarodni krivični tribunal 496,80 324,00
8. Prava čoveka 432,00 216,00
9. Kratak vodič kroz evropsku konvenciju 270,00 216,00
10. Izvozna strategija proizvodnog preduzeća 496,80 324,00
11. Necarinske barijere u međunarodnoj trgovini 648,00 432,00
12. Država i tržišne reforme 432,00 324,00
13. Phare 129,60 108,00
14. Prelaz u tranziciji 259,20 216,00
15. Elections in the South Eastern Europe 348,00 216,00
16. International sanctions 378,00 216,00
17. Kajinov greh 432,00 216,00
18. Zločin i odgovornost 237,60 216,00
19. Čovek i zatvor 648,00 432,00
20. Seksualno nasilje 270,00 216,00
21. Samo moj život 410,40 216,00
22. Porodično nasilje u Srbiji 378,00 324,00
23. Od žrtve do zatvorenice 410,40 324,00
23. Žrtve kriminala u zemljama u tranziciji 324,00 216,00
23. O utopiji 388,80 324,00
23. Reforme Evropske unije 648,00 540,00
23. Šarm srednje klase 216,00 162,00

13.02.2008.     Štamparija "Prometej" prodaje grafički nož.

Obaveštavamo zainteresovane grafičare da štamparija "Prometej" prodaje grafički nož Mastercut 72 sa godinom proizvodnje 1996. Nož poseduje hidrauličnu presu i električno pomeranje vinkla.


07.02.2008.     Mailing lista za poklonike alternativne medicine

Prijavite se na novu mailing listu na kojoj ćete moći da razmenjujete mišljenja i iskustva u lečenju i primeni metoda alternativne medicine, koje promovišu Genadij Petrovič Malahov i drugi autori čije knjige izdajemo u našim bibliotekama alternativne medicine. Ovu mailing listu pokrećemo kao želju da svi čitaoci i poklonici alternativne medicine i knjiga koje izdajemo lakše dođu do pojedinih informacija i saveta nekog od iskusnijih u primeni ovih metoda lečenja. Želja nam je da se na listu prijave ljudi dobre volje koji žele da podele svoje iskustvo sa drugima i na taj način daju podstrek i drugima u savladavanju svojih zdravstvenih problema. Članovi liste će biti u mogućnosti da postavljaju pitanja, izlažu svoje stavove i učestvuju u raspravama sa drugim članovima liste. I pored svega moramo Vam skrenuti pažnju da sva mišljenja iznesena na ovoj ili sličnim mailing listama na ovom sajtu predstavljaju mišljenja članova mailing liste, a ne Izdavačkog grafičkog preduzeća "Prometej". Mi u ovoj listi učestvujemo samo kao njeni pokretači i kao podrška i nismo ni u kom smislu odgovorni za mišljenja izneta na njoj i posledice koje one mogu prouzrokovati.
Prijavite se i učestvujte u raspravi na temu knjiga o zdravlju koje izdajemo.

Mailing lista alternativne medicine
Email:


04.02.2008.     Kako se rešiti glavobolje?

Knjiga Glavobolja na sveobuhvatan način govori o ovom tako čestom oboljenju koje se javlja i u akutnom i u hroničnom obliku. Knjiga razotkriva moguće uzroke glavobolje, bavi se proučavanjem njenih oblika i vrsta i predlaže terapije prirodnog lečenja koje treba primeniti radi njenog ublažavanja i uklanjanja. Te terapije se zasnivaju na primeni preparata, čajeva i sokova od lekovitog bilja koje je pokazalo dobre rezultate u viševekovnoj narodnoj medicini.
Hernih Nikolajevič Užegov, autor ove knjige, je spajajući saznanja zvanične medicine i metode lečenja narodne medicine na poseban način predstavio problem glavobolje i predložio mnoge recepte za njeno otklanjanje.


24.01.2008.     Nova knjiga o razvoju i uticaju multinacionalnih kompanija.

Sandra Stojadinović Jovanović je autorka nove knjige pod nazivom Transnacionalizacija međunarodne trgovine. Knjiga izučava ulogu i značaj multinacionalnih tj. transnacionalnih kompanija i kapitala prvenstveno u okvirima međunarodne trgovine. Međutim, autorka knjige je posvetila pažnju takođe i pitanju pozicije naše zemlje u regionu u odnosu na strane direktne investicije i razmotrila mogućnosti i mere koje je potrebno preduzeti radi njihovog povećanja.


13.01.2008.     Ko truje našu decu?

Danijela Pantić, novinarka i voditeljka popularnog kviza "TV slagalica" na svom blogu piše o štetnim navikama i uvreženom mišljenju u narodu o tome kako se treba lečiti.njen kritički pogled na savremen način ishrane i života, na našu neodgovornost prema sopstvenom zdravlju i saznajte koji su štetni dodaci namirnicama koje bi trebalo da izbegavate, zbog toga što ti aditivi i emulgatori mogu izazvati mnoga oboljenja. O svemu ovome kao i o tome koje knjige preporučuje za čitanje u vezi sa ovim temema više se informišite na blogu Danijele Pantić.

  2012. godina ›› 2011. godina ›› 2010. godina ›› 2009. godina ›› 2008. godina
 
Lekovite motivacije
Lekovite motivacije kod oboljenja želudačno-crevnog trakta

Izvozna strategija proizvodnog preduzeca
Izvozna strategija proizvodnog preduzeća

O Cincarima
O Cincarima

Umetnost vodjenja ljubavi
Umetnost vođenja ljubavi
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © Izdavačko grafičko preduzeće Prometej Beograd 2006-2022