avantura
putevi i bespuća
Prometej Beograd
Vesti i obaveštenja ››
 2017. godina ›› 2016. godina ›› 2015. godina ›› 2014. godina ›› 2013. godina
 

24.12.2015.     Uspeh u lečenju lekovitim motivacijama akademika Sitina

U poslednjem 304. broju časopisa "Bilje i zdravlje" u članku novinarke Danijele Kljajić gospodin Branislav Milošević je opisao svoje uspehe koje je postigao primenom lekovitih motivacija akademika Sitina.
Penzionisani ekonomista iz Aranđelovca, autor više od 20 knjiga iz oblasti alternativne medicine Branislav Milošević, na 86. rođendan usvojio je motivacioni sistem za poboljšanje zdravlja i podmlađivanje, po metodama ruskog akademika Georgija Nikolajeviča Sitina, i život mu se promenio iz korena. Na bolje.
Više možete pročitati u poslednjem broju časopisa "Bilje i zdravlje" i na našem facebook nalogu.


09.12.2015.     Pomoć duši u svakodnevnom životu

Bert Helinger je revolucionar u terapeutskoj praksi. Za samo nekoliko godina je ingerisao nove aspekte u porodičnoj i sistemskoj terapiji i za to naveliko dobio priznanja od strane različitih terapeuta kao i od klijenata. Ne voli da ga poistovećuju sa terapeutom i skromno tvrdi: „Poredak Ljubavi nije od ovoga sveta; ovaj put zadire u prostore fenomenološkog i pred tim velikim pokretom koji sve pomera smo mali i tihi. Možemo samo biti u službi te Velike Duše koja sve zna i za koju je sve prihvatljivo i koja sve uključuje, nikog ne ostavivši po strani.” Do sada je Pomoć Duši u svakodnevnom životu bila plodonosna i gledam na nju sa puno zahvalnosti te sam odlučio da je sa Vama podelim.


04.12.2015.     Nameštanje atlasa

Baveći se uzrokom problema izmeštenosti atlasa, prvog vratnog pršljena i posledicama koje ta izmeštenost izaziva, u knjizi "Nameštanje atlasa" autor Predrag Đorđević jednostavno i lako prilazi čitaocu. Mora se odati priznanje i poštovanje tolikoj hrabrosti i odgovornosti autora koji je nastojao da nesebično podeli sa nama svoja stečena znanja i iskustvo. Ova knjiga će ostaviti snažan utisak na svakog čitaoca, a ljudima koji autorova saznanja primene omogućiće blagorodan i plodonosan put ka izlečenju.


24.11.2015.     Hipertenzija - lečenje i profilaksa

Knjige Genadija Petroviča Malahova izdavačka kuća Prometej objavljuje od 2000. godine. U bogatom opusu, ovog naširoko poznatog autora i poklonika alternativne medicine nalaze se mnogobrojne knjige, čiji značajan broj je objavio i Prometej. Ovog puta objavljujemo knjigu "Hipertenzija" u kojoj na sebi svojstven način prilazi ovom široko rasprostranjenom oboljenju, prikazuje i objašnjava glavni uzrok i prema tom uzroku preporučuje metode prirodnog lečenja, po kojima je poznat.
Sprovedena istraživanja i statistike kažu da se 70–80% obolelih s ranim stadijumom hipertenzije nalazi u stanju hroničnog emocionalnog stresa. Postaje jasno da je hipertenzija rezultat neuroza i hroničnih emocionalnih stresova, koji aktiviraju lanac patoloških reakcija u organizmu i izazivaju grč krvnih sudova, koji povećava arterijski pritisak. Za lečenje svih oblika hipertenzije možete se koristiti bogatim izborom preporuka u knjizi. Najvažniji zaključak knjige je, da se s hipertenzijom možete uspešno boriti, i to na bilo kom stadijumu.


20.11.2015.     Menadžment i lični razvoj iz dana u dan

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je u prodaji knjiga "Robinzon u postkapitalističkoj eri" autorke Sandre Prvulović, eksperta u oblasti menadžmenta ljudskih resursa, posebno u IT industriji.
"Robinzon u postkapitalističkoj eri" nije klasična literatura o menadžmentu. Istina je da se ovde mogu naći dragoceni saveti, primeri i analize praktičnih problema i rešenja iz poslovnog sveta koja pokrivaju teme intervjua, timskog rada, menadžmenta ljudskih resursa, umetnosti rukovođenja, delegiranja i komunikacije, ali su ove teme obrađene iz jedne sasvim drugačije perspektive. Umesto crpljenja resursa i konstruisanja zaposlenog i njegovih kapaciteta, primarno kroz njihovu ekonomsku vrednost, što je podtekst brojnih knjiga na temu menadžmenta, ovde se susrećemo sa danas na žalost neuobičajenim shvatanjem zaposlenog kao celokupnog, celovitog bića, kao čoveka pre svega, koji radi da bi živeo, a ne živi da bi radio.


09.11.2015.     Sitinove motivacije za vid, sluh i radnu sposobnost

Na jednom mestu, u okviru knjige Lekovite motivacije za poboljšanje vida, sluha i radne sposobnosti ruski akademik Georgij Nikolajevič Sitin je sabrao motivacije za ozdravljenje očiju, zaštitu očnog aparata, izlečenje od katarakte, poboljšanje vida izoštravanje sluha, ozdravljenje slušnih i moždanih nerava i mnoge druge koje se odnose na ova dva važna čulna aparata. Pored njih date su i motivacije za poboljšanje radne sposobnosti, povećanje efikasnosti i radnog učinka, za odvažno ponašanje, aktivan i plodonosan rad kako na redovnim radnim zadacima tako i u vanrednim situacijama.


06.11.2015.     Popust od 20% + 5% do kraja godine!

Do kraja godine vas očekuju popusti za svaku kupovinu koju obavite direktno preko naše izdavačke kuće. Za svaku kupovinu do kraja godine, dobićete 20% popusta na sve knjige u našem izdanju. Za kupovinu tri ili više knjiga dobićete dodatnih 5% popusta na celokupan iznos vaše narudžbe sa sniženim cenama. Prelistajte naš katalog i pogledajte knjige u našem izdanju. Na našoj kontakt stranici možete pronaći naše podatke i razne načine komunikacije sa nama.


04.11.2015.     Najprodavanije knjige na štandu izdavačke kuće "Prometej" na 60. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Hvala Vam na poseti našeg štanda i dođite na beogradski sajam knjiga i sledeće godine.


26.10.2015.     Sajamske cene knjiga u Prometeju za vreme trajanja 60. Beogradskog sajma knjiga

Ove godine ne morate posećivati beogradski sajam knjiga da biste kupili knjige u našem izdanju po sajamskim cenama. U trajanju ovogodišnjeg sajma knjiga u Beogradu u periodu od 26.10 do 1.11. sve knjige u našem izdanju možete kupiti po sajamskim cenama kod nas, u izdavačkoj kući Prometej ili ih naručiti da Vam stignu na kućnu adresu.
Dodatno, kupovinom 3 ili više knjiga dobijate dodatnih 5% popusta na već snižene cene.
U vreme sajma naša izdavačka kuća će raditi u naše redovno radno vreme, a narudžbe koje šaljemo putem pošte ćemo realizovati najkasnije počev od 2.11.2015.
Ako ipak budete dolazili na ovogodišnji sajam knjiga, posetite nas na našem štandu na galeriji hale 1.


22.10.2015.     Prometej na 60. Beogradskom sajmu knjiga

Jubilarni 60. međunarodni sajam knjiga u Beogradu održaće se u periodu od 25. oktobra do 1. novembra sa radnim vremenom od 10 do 21 h. Ovogodišnji slogan sajma knjiga "Šta bi bilo da nije bilo", a počasni gost 60. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga je Rusija.
Izdavačka kuća "Prometej" će svoj štand imati na galeriji hale 1. Između ostalih knjiga, predstavićemo Vam naša nova izdanja: "Leksikon bankarstva", "Nameštanje atlasa", "Robinzon u postkapitalističkoj eri", "O poreklu ljudske inteligencije", "Lekovite motivacije za poboljšanje vida, sluha i radne sposobnosti", "Brojanica", "Starim tragom"... Posetite nas.


02.10.2015.     Promocija romana "Brojanica" Miodraga Mladenovića

Pozivamo Vas na promociju romana Brojanica autora Miodraga Mladenovića koja će se održati u subotu 03.10.2015. u 18.00 časova u pozorištu KPGT u Beogradu.


09.09.2015.     "Starim tragom" u čast svim poginulim vojnicima srpske vojske u Velikom ratu

Predstavljamo Vam knjigu "Starim tragom" Budimira Švabića, istaknutog novinara "Politike" i člana Uprave Udruženja novinara u periodu pre Drugog svetskog rata. Posle prva dva izdanja koja su objavljena 1930. i 1937. godine, IGP "Prometej" objavljuje prečišćeno, sređeno, treće izdanje knjige.
Knjiga "Starim tragom" se sastoji iz dva dela, gde prvi predstavlja putopis autora knjige, povodom prve organizovane posete Vidu, Krfu, Malti i severnoj Africi, mestima na kojima su boravili, lečili se i sahranjivani borci srpske vojske u Prvom svetskom ratu.
Drugi deo knjige, koji ima poseban značaj, predstavlja spomenicu poginulim vojnicima, sa svim u to vreme raspoloživim podacima o imenima, prebivalištima, nazivima pukova gde su služili vojsku, datumima i mestima smrti. Mnogi od nas će među ovim imenima pronaći svoje hrabre pretke.


04.09.2015.     Vaši komentari, mišljenja i recenzije knjiga na našem sajtu

Od sada možete ostavljati vaše komentare, mišljenja i recenzije knjiga na našem sajtu putem facebook komentara. Pri dnu svake stranice koja je posvećena nekoj od naših knjiga, možete pronaći formu za unos komentara, za šta vam je potreban otvoren facebook nalog. Pošaljite nam Vaša mišljenja o knjigama u našem izdanju putem ovih komentara. I drugima će biti interesantno da ih pročitaju i o ovim knjigama prodiskutuju sa Vama i drugim našim čitaocima.


01.09.2015.     Slavimo 25 godina postojanja - darujemo Vam 25% popusta na sva naša izdanja, a 30% za tri i više kupljenih knjiga

Poštovani prijatelji, IGP "Prometej" je osnovan 26. septembra 1990. godine. Naša izdavačka kuća se bavi izdavanjem knjiga iz mnogih oblasti među kojima su alternativna medicina, knjige o zdravlju, beletristika, biografije, istorija, ekonomija, pravo, sociologija i mnoga druga. Kako ove godine slavimo 25 godina našeg postojanja, odlučili smo da Vam u mesecu septembru u kome punimo 25 godina, darujemo popuste na sve naslove u našem izdanju (jedina knjiga na koju ne važe ovi popusti je Leksikon bankarstva). Za svaku kupovinu u toku septembra, dobićete 25% popusta na sve knjige u našem izdanju. Za kupovinu tri ili više knjiga dobijate dodatnih 5% popusta, što čini ukupan popust od 30%. Prelistajte naš katalog i pogledajte knjige u našem izdanju. Na našoj kontakt stranici možete pronaći naše podatke i razne načine komunikacije sa nama.
Hvala Vam što ste bili uz nas i pratili naš rad sve ove godine.


12.08.2015.     Brojanica - roman koji će Vas privući vizuelno, a pridobiti svojom sadržinom

Roman Brojanica raznovrsnog mladog umetnika Miodraga Mladenovića je veliko osveženje za našu savremenu književnosti. Knjiga je kao veoma interesantnog dizajna i ne čita se kao sve ostale knjige. Nju je potrebno okrenuti za 90 stepeni i čitati je u tzv. landscape formatu. Namera pisca je da svojim idejama natera čitaoca da izađe iz okvira svakodnevnog razmišljanja. Tako, Mladenović i ovom fizičkom predstavom romana upozorava čitaoca da je ponekad na stvari koje su nam tako očigledne potrebno gledati iz drugog, možda i iskrivljenog ugla, kako bismo došli do njene prave suštine. A kada uronite u roman otkrićete da"Mladenovićeve emocije boje platno života najlepšim nijansama sudbine, on uspeva svojim raskošnim pripovedačkim darom da dodirne, probudi i zagolica najsuštastvenije predele čovečje duše. Njegova iskrenost poistovećuje se sa lepotom eterskih prostranstava, a to ga svakako na poseban način izdvaja i čini drugačijim."


20.07.2015.     Najlepše pripovetke Koste Dimitrijevića

...Sve Dimitrijevićeve pripovetke hronološki su povezane, tako da skupa uzete obuhvataju raspon od pola veka uzavrelog života u našoj prestonici... Glavni junak se teško snalazi u vremenskom haosu, razapet između Boga i đavola, tragajući za otkrićem svete istine i pravde svojih junaka... U zbirci pripovedaka dati su snažno svi prelomni trenuci novije istorije, ali ne u direktnom svedočenju, nego prelomljeni kroz dušu jednog osećajnog posmatrača.


29.06.2015.     Kupovina knjiga preko Kupinda

IGP "Prometej" je omogućio svojim čitaocima još jedan kanal prodaje i to preko sajta Kupindo. Sajt Kupindo omogućava svojim korisnicima da kupuju raznorazne nove i polovne proizvode po fiksnoj ceni, kako od pravnih lica kao što je "Prometej", tako i od fizičkih lica. Načini plaćanja su raznovrsni, pa Vam na ovaj način može biti zgodnije da dođete do naslova u našem izdanju.


17.06.2015.     Leksikon bankarstva je u prodaji

"Leksikon bankarstva" autora Dobrivoja Milojevića je daleko iznad standarda uobičajenih rečnika koji se mogu naći na našem tržištu. Sadržaj je organizovan tako da pokriva terminologiju gotovo svih finansijskih, i ne samo finansijskih disciplina. Zbog toga će rukopis biti koristan ne samo klasičnim bankarskim profesionalnim profilima, nego i pravnicima koji rade u bankarstvu i srodnim oblastima, ekonomistima opšteg profila. Posebna vrednost rukopisa jeste u činjenici što Milojević koristi ne samo lingvističke strukture i standarde engleskog nego i nemačkog jezika, čiji je uticaj na moderno evropsko bankarstvo vrlo značajan. Tako, „Leksikon bankarstva – drugo, dopunjeno izdanje“, obuhvata preko 3.200 odrednica, sa značajnim brojem upućujućih odrednica koje potencijalne korisnike ovog Leksikona usmeravaju ka istim ili srodnim pojmovima. Leksikon nije opterećen izraženim normativizmom iz oblasti bankarstva, tako da ima trajnu vrednost i nije publikacija koja se pročita i odloži na policu. To praktično znači da se ovaj Leksikon mora stalno imati pri ruci, listati, čitati i stalno ići u traženju dubljeg i šireg odgovora na postavljeno pitanje ili problem.

 
 2017. godina ›› 2016. godina ›› 2015. godina ›› 2014. godina ›› 2013. godina
 
Lekovite motivacije
Lekovite motivacije kod oboljenja želudačno-crevnog trakta

Izvozna strategija proizvodnog preduzeca
Izvozna strategija proizvodnog preduzeća

O Cincarima
O Cincarima

Umetnost vodjenja ljubavi
Umetnost vođenja ljubavi
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © Izdavačko grafičko preduzeće Prometej Beograd 2006-2019