avantura
putevi i bespuća
Prometej Beograd
Vesti i obaveštenja ››
  2016. godina ›› 2015. godina ›› 2014. godina ›› 2013. godina ›› 2012. godina
 

25.12.2012.     "Put bez povratka" roman o životu Roma u izbeglištvu

Pisac fantasmagorične poeme Izgubljeni s plemenitim, hrišćanskim porukama "narodu romskom" Mladen Stanković, objavio je svoj prvi roman posvećen životu svoje nacionalne manjine u izbeglištvu pod naslovom Put bez povratka. Nastao devedesetih godina prošlog veka u tragičnom vremenu haosa i beznađa naroda rasturene Jugoslavije pod zlonamernim uticajem zapadnih sila, glavna tematika Stankovićevog romana je bekstvo jedne romske porodice iz Srbije preko granice u Nemačku s opisom njihovog teškog azilantskog života. Pisac prati sudbinu udovca Vita koga je napustila druga supruga, sa ostavljenom decom Danom, Đorđem i Marijom, uoči izbijanja i trajanja nesrećnog građanskog rata propraćenog u Nemačkoj kao i kod ostalih zapadnjaka najgorom propagandom protiv srpskog naroda – čemu se naš glavni junak uzaludno suprotstavlja.


18.12.2012.     "Bibliografija viktimološke literature"

Viktimološko društvo Srbije je osnovano 12. novembra 1997. godine. Za petnaest godina svog postojanja, VDS je iniciralo pokretanje čitavog niza novih programa značajnih za unapređenje prava žrtava u Srbiji. Mnogi od njih su imali pionirski karakter i doveli su do značajnih promena na širem društvenom planu. Cilj publikacije "Bibliografija viktimološke literature u Srbiji (1980-2012.)" je da na jednom mestu prikaže svu literaturu koja je za cilj imala rasvetljavanje tema iz oblasti viktimologije u Srbiji. Iako je dosta urađeno na ovom polju u prethodnim godinama, Viktimološkom društvu Srbije, ali i celom društvu predstoji jos dosta posla na prevenciji kriminaliteta, unapređenju prava žrtava i približavanju evropskom zakonodavstvu koje se odnosi na prava žrtava.


12.12.2012.     "Izgubljeni" poema o romskom narodu

Mladen Stanković je čovek koga je sudbina, kao i većinu pripadnika njegovog romskog naroda, naterala na konstantnu selidbu, prilagođavanje sredini i različitim ljudima i borbi za bolji, lagodniji život. Još kao mali imao je izrazitu želju da piše, te je kroz pero opisivao događaje oko sebe i život Roma u večitom izbeglištvu. Misaona poema u hrišćanskom smislu simboličnog naslova "Izgubljeni" Mladena Stankovića, posvećena "narodu romskom iz zemlje koje nema" što ukazuje njen podnaslov, ostvarena je u plemenitom, izrazito humanom cilju da ukaže na vekovne seobe "kolona tamnoputih ljudi", koji su "pognutih glava zamišljenih" nad tužnom svojom sudbinom, "išli istim putem kao i pradedovi".


15.11.2012.     Lekovite seanse akademika Sitina

"Lekovite seanse" je peta po redu knjiga na srpskom jeziku iz biblioteke "Realni produžetak života" ruskog naučnika i četvorostrukog doktora nauka Georgija Nikolajeviča Sitina. U knjizi se razmatraju principi rada s motivacijama, ukazuje se kako one deluju na čoveka, kakve psihološke tehnologije su potrebne da bi ispoljile maksimalno dejstvo, koje reči su posebno efikasne. Čitalac će u knjizi pronaći mnogo korisnih informacija o tome: šta je duša, kakve su njene mogućnosti, kako duša utiče na fizičko telo čoveka, zašto počinje starenje, kako ga savladati, usled čega se nagomilavaju bolesti, kako s njima izaći na kraj, kako obnoviti životnu snagu...


01.11.2012.     Najprodavanije knjige na štandu izdavačke kuće "Prometej" na beogradskom sajmu knjiga 2012.

Hvala Vam na poseti našeg štanda i dođite na beogradski sajam knjiga i sledeće godine.


19.10.2012.     Novi katalog izdanja "Prometej"-a

Izdavačka kuća "Prometej" je objavila novi katalog. Možete ga pregledati i preuzeti na našoj stranici za preuzimanje. Posle više od dve i po godine, povećali smo cene nešto manje od polovine naših naslova.Naša praksa nije da često povećavamo cene knjiga, ali to je neminovnost koju ne možemo izbeći.
Priliku da po povoljnijim cenama kupite knjige u našem izdanju možete iskoristi na predstojećem sajmu knjiga u Beogradu, gde smo pripremili popuste koji se uglavnom kreću u rasponu od 25% - 50%.
Posetite nas na galeriji Hale 1 beogradskog sajma.


11.10.2012.     Prometej na 57. Beogradskom sajmu knjiga

57. međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se od 21. do 28. oktobra 2012. godine. Sajam će biti svečano otvoren u nedelju 21. oktobra u 18h u hali 1 Beogradskog sajma. Sajam će otvoriti mađarska književnica Noemi Seči, čije je zemlja ovogodišnji počasni gost sajma. Moto ovogodišnjeg sajma knjiga je “od A do Š”, jer se na jednom mestu čitaoci mogu upoznati sa kompletnom srpskom izdavačkom produkcijom. Pored domaćih kao i svake godine na sajmu učestvuje veliki broj stranih izdavača.
Izdavačka kuća "Prometej" će svoj štand imati na galeriji hale 1. Predstavićemo svoja nova izdanja, a u sredu 24. oktobra organizovaćemo druženje čitalaca sa Georgijem Nazarovim, autorom mnogobrojnih knjiga o zdravom životu. Posetite nas!


08.10.2012.     Diskriminacija žena na tržištu rada u Srbiji

Iako je evidentno da ona postoji, o diskriminaciji žena pri zapošljavanju, a i kasnije u toku radnog veka, se veoma malo posvećuje pažnja. Čak i kada se ovoj temi posveti pažnja u medijima, na tome se sve i završi. U ovoj knjizi možete pročitati rezultate i zaključke istraživanja na temu diskriminacije žena na tržištu rada u Srbiji. U njoj se razmatraju uzroci, rasprostranjenost, struktura i karakteristike ove diskriminacije, ali i društvena reakcija na nju. Pažnja je posvećena ne samo konstatovanju i analiziranju problema, već su predloženi koraci i mere ka njegovom eliminisanju, ali i smernice kako, gde i kome se mogu obratiti žene kojima su povređena prava prilikom zapošljavanja.


04.10.2012.     Kupovina knjiga u izdanju Prometeja u Hrvatskoj

Od nedavno većinu naših izdanja čitaoci iz Hrvatske mogu kupiti preko internet knjižare Superknjižara. Kontakt telefoni Superknjižare su: +385.1.4875734 i +385.1.4875735 i nalazi se u Zagrebu, Rooseveltov trg 4. Možete ih kontaktirati i putem email-a: superknjizara@superknjizara.hr .


02.10.2012.     Drugo izdanje knjige "Lečenje disanjem"

U prodaji se nalazi drugo izdanje knjige o metodi čuvenog ruskog doktora medicine Kostantina Pavloviča Butejka "Lečenje disanjem". Knjigu je napisao Fjodor Grigorjevič Kolobov koji je lično poznavao čuvenog doktora Butejka. Kolobov je imao velikih zdravstvenih problema kojih je uspeo da se reši metodom lekovitog disanja u saradnji sa samim Butejkom. Njegova poruka svima je da je svaku bolest moguće izlečiti!


25.07.2012.     Treća knjiga iz opusa Božidara Kovačevića

Izdavačko preduzeće "Prometej" objavljuje treću knjigu iz književnog opusa Božidara Kovačevića, knjigu pesama pod jednostavnim nazivom "Poezija". Božidar Kovačević je svoje pesme objavljivao u svim značajnijim časopisima i listovima pre i posle Drugog svetskog rata(Srpski književni glasnik, Misao, Beogradski dnevnik, Novosti, Preporod, Narod...). Kovačević je od prvih kritičara smatran samosvojnim pesnikom, koji je pretrpeo vrlo malo uticaja raznih pesničkih i književnih škola. Prve pesme napisao je kao neoromantičar. Iako su stihovi bezazleno dečački, nostalgični i elegični, nekada razigrani na Brankov način, u njima se nalazio ritam beogradske govorne melodije. Ta melodija, nevesele i puste mladosti, stalno izložena stranim izrazima i uticajima posle Prvog svetskog rata, ostala je sačuvana u potpunosti u Kovačevićevoj poeziji. Zbog toga je njegova poezija i posle Drugog svetskog rata kao samostalna, gradska i uticala na mlade pesnike. Traženjem nehajnosti u gradskoj vrevi uticala je i na druge pesnike njegove generacije.


26.06.2012.     Kupovina knjiga u izdanju Prometeja u Crnoj Gori

Sve naše naslove čitaoci iz Crne Gore mogu naručiti preko "Narodne knjige" koja svoje knjižare ima u Podgorici i Nikšiću. Naši naslovi se nalaze u manjem broju u prodaji, ali se svi mogu naručiti putem ovih knjižara. Knjižara u Podgorici se nalazi u ulici Novaka Miloševa br. 12 tel. +382.20.232230, a u Nikšiću u PC Atrium, Njegoševa 12 tel. +382.69.341608. Narudžbe možete vršiti i putem email-a: office@narodna-knjiga.me


19.06.2012.     "Tajne pravilne ishrane" na italijanskom jeziku

Najprodavanija knjiga naturologa Georgija Nazarova "Tajne pravilne ishrane" objavljena je na italijanskom jeziku pod nazivom "I segreti di una sana alimentazione". Promocija knjige održana je 15. juna na severu Italije u gradu Rovereto uz prisustvo samog autora. Georgij Nazarov je na taj način upoznao svoje buduće italijanske čitaoce o načelima pravilne ishrane, pripremanja zdrave hrane i zdravom načinu života uopšte. Prevod knjige na italijanski jezik još jednom potvrđuje vrednost i značaj zdravog načina života u modernom svetu, pravca koji je i sam autor zauzeo i koji pokušava da približi čitaocima kroz svoje knjige.


25.05.2012.     Kupovina knjiga u izdanju Prometeja u Makedoniji

Naši čitaoci iz Makedonije sve naše naslove mogu naručiti preko distributera knjiga "Edicija Komerc" sa sedištem u Bitolju. Narudžbe možete izvršiti putem telefona: 047.236058, 070.351133, 075.812601 ili putem email-a: nikola.pinza@hotmail.com

24.05.2012.     Lečenje tumora po akademiku Sitinu

Četvrta po redu knjiga Georgija Nikolajeviča Sitina pod nazivom "Lekovite motivacije za lečenje onkoloških oboljenja" je izašla iz štampe u izdanju beogradskog Prometeja. U ovoj knjizi akademik Sitin se bavi izlečenjem karcinoma, najtežeg vrsta oboljenja današnjice. Autor u uvodnom delu daje ključ za motivacije, objašnjava kako leče motivacije, da li je vreme bitan faktor pri usvajanju motivacija i objašnjava svoj jedinstveni metod. U nastavku on izlaže motivacije za izlečenje raka materice, ozdravljenje mozga i nestanak neoplazmi, izlečenje raka pluća, karcinoma dojke, adenoma prostate, neoplazmi štitaste žlezde i mnoge druge motivacije za zaštitu zdravlja i konačno ozdravljenje. Kao bonus je pridodato prvo poglavlje knjige "Lekovite motivacije koje stvaraju vitku figuru".


23.04.2012.     "Tajne pravilne ishrane" I i II deo u šestom izdanju

Najpopularniji naslovi naturologa Georgija Nazarova "Tajne pravilne ishrane I deo" i "Tajne pravilne ishrane II deo" doživeli su svoje šesto izdanje. Potrudili smo se da u obe knjige ispravimo greške koje su se do sada provukle, da prečistimo tekstove koji su izloženi u njima i ujednačimo ih po svom kvalitetu. U prvom delu ovog priručnika zdrave ishrane između ostalog možete da otkrijete šta zapravo znači pojam zdrave ishrane, na koji način da čuvate namirnice, koje su namirnice štetne za ljudski organizam, koje je pravilno vreme uzimanja hrane, koji je uticaj hrane na stvaranje različitih oboljenja, kako psihičko stanje utiče na ishranu i još mnogo korisnih praktičnih saveta. U drugom delu knjige dobićete predlog ishrane u skladu sa godišnjim dobima i naučićete kako da pravilno pripremate različite vrste namirnica. U ovoj knjizi posebno se ističu dijeta po Nazarovu kao i mnogi korisni i ukusni recepti zdrave ishrane.


12.03.2012.     Kupovina knjiga u izdanju Prometeja u Bosni i Hercegovini

Obaveštavamo sve naše čitaoce iz Bosne i Hercegovine da smo uspostavili saradnju sa distributerom knjiga iz Banja Luke. Od ovog meseca naša izdanja se mogu kupiti u knjižarama "Kulture" u Banja Luci, Sarajevu i Tuzli. Naše naslove možete potražiti u ovim knjižarama, a takođe preko njih možete izvršiti narudžbu onih knjiga koje trenutno nemaju. Na ovaj način naše knjige će biti pristupačnije za sve naše čitaoce iz Bosne i Hercegovine.


14.02.2012.     Snežni pozdrav Georgija Nazarova

Dragi prijatelji,
sve ima i svoju lepšu stranu.
Veliki snežni pozdrav i podrška u ovim nešto hladnijim danima,

S poštovanjem,
Prometej i Nazarov tim

  2016. godina ›› 2015. godina ›› 2014. godina ›› 2013. godina ›› 2012. godina
 
Lekovite motivacije
Lekovite motivacije kod oboljenja želudačno-crevnog trakta

Izvozna strategija proizvodnog preduzeca
Izvozna strategija proizvodnog preduzeća

O Cincarima
O Cincarima

Umetnost vodjenja ljubavi
Umetnost vođenja ljubavi
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © Izdavačko grafičko preduzeće Prometej Beograd 2006-2019