avantura
putevi i bespuća
Prometej Beograd
Knjige ›› Alternativna Medicina ›› Biblija Mladosti i Zdravlja ›› Tajne Pravilne Ishrane II deo
 
tajne pravilne ishrane 2

TAJNE PRAVILNE ISHRANE II deo

Georgij Nazarov

ISBN
Obim
Format
 978-86-87971-28-8
 142 strane
 A5
RASPRODATO!
Sadržaj
 

U knjizi "Tajne pravilne ishrane II deo" vam nudim recepte, kao i predloge kako da organizujete svoju ishranu u različito doba godine. Za svako doba dat je predlog ishrane za celu nedelju. Ako vam prilikom pripremanja obroka prema receptima nedostaje neka namirnica, pokušajte da je zamenite ili isključite ako želite, a vremenom ćete steći i iskustvo i znanje na polju pravilne ishrane, pa ćete se lako snalaziti oko pripremanja zdrave hrane i pravljenja vlastitih recepata. Prijatno!

Georgij Nazarov

DIJETA PO NAZAROVU
(dani odmora od hrane)


Izvorno, reč – dijeta, u prevodu zapravo označava ishranu. U savremenom svetu, pod izrazom dijeta, uglavnom se misli na način ishrane sa ograničavanjem ili isključivanjem određenih namirnica ili korišćenjem odabranih namirnica uz određeni cilj, u toku ograničenog vremenskog perioda (nedelju dana, mesec dana...).

Najčešći cilj držanja dijeta, u razvijenim zemljama, je smanjenje telesne težine. Ali i čišćenje organizma. S obzirom, da ljudi često sa nedovoljno znanja i samo trenutnim entuzijazmom i naponom, pokušavaju da drže dijetu, uspeh uglavnom izostaje. Stanje je često gore nego u početku, jer je uglavnom osoba nakon završetka dijete, kao magnetom privučena frižideru i nekontrolisano koristi hranu.

Pojedinci koji su postigli zadovoljavajuće rezultate držanjem dijete, su zapravo isplanirali svoje korake u pravilnom usavršavanju svakodnevne ishrane (npr. smanjenje unesenih kalorija, ukidanjem večere...). Da bi efekat bio trajan i dobar, važno je da na ispravan način priđemo ostvarivanju svog cilja. Ova knjiga nije za ljude koji žele da urade nešto na brzinu, brzopleto menjajući sisteme i programe (brzo se razočaravajući u njihovoj, a zapravo svojoj neefikasnosti). Ova uputstva su za ljude, koji žele da postignu dobar i postojan rezultat u realnom roku, na prijatan i neopterećujući način. A usput, nemaju ništa protiv da se reše mnogih svojih bolesti, poboljšaju izgled i podmlade se. Ukoliko ste za to, idemo zajedno. Važno je da prvo donesete odluku na koji način želite da usavršite svoju ishranu. Ukoliko niste spremni da se pridržavate svih uputstava iz knjiga „Tajne pravilne ishrane“ (o ishrani) i „7 koraka do optimalne težine“ (o detaljnom čišćenju i podmlađivanju organizma), krenite od jednostavnih izmena, npr. prženo i konzervirano zamenite za kratko kuvano i dinstano, uključite više sezonske salate uz osnovni obrok, zamenite rafinisana ulja nerafinisanim hladno ceđenim (najpre maslinovo i laneno ) i dodajte ih u gotovo prohlađeno jelo. Posebno je važno da uvedete zdrav doručak (opisan u knjizi „7 koraka do optimalne težine“–1 deo), kao i da povedete računa da osnovni obrok završite do 20 h. Ovo su već važna usavršavanja a uz to, možete razmisliti i o zdravim dijetama.
S podrškom i poštovanjem,
Georgij Nazarov
zdrava glava
Zdrava glava

zdravlje bez kompromisa
Zdravlje bez kompromisa

Zivot bez parazita
Život bez parazita

Lekovite motivacije ža žensku sreću
Lekovite motivacije ža žensku sreću
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2019