lunarni kalendar
lunarni kalendar
Prometej Beograd
Knjige ›› Alternativna Medicina ›› Posebna Izdanja ›› Lunarni Kalendar 2022-2029
 
Lunarni kalendar 2022-2029

LUNARNI KALENDAR 2022-2029

priredila: Tatjana Rondović

ISBN
Obim
Format
Cena
 978-86-87971-91-2
 128 strana
 A5
 1.320,00 dinara
Gde da kupim knjigu?
Sadržaj
 


Mesec je Zemljin jedini prirodni satelit. Njegova gravitacija utiče na Zemljinu površinu i izaziva pojavu plime i oseke na okeanima. Istim principom Mesec utiče na žive organizme, ali takođe, na jednom dubljem nivou upravlja ljudskim nesvesnim.

Istorijski gledano lunarni kalendar je imao velikog uticaja na religijska verovanja ljudi. Njegov religijski značaj se ogleda u tome što se i dan danas mnogi religijski obredi, rituali i svetkovine slave u skladu sa Mesečevim ciklusima.

Pored toga što su Mesečeve mene od interesa ljudima koji se bave religijom, astronomijom i astrologijom, praćenje Meseca i upotreba lunarnog kalendara se može koristiti zarad dobijanja boljih rezultata i postizanja više uspeha u oblasti zdravlja i dijete, baštovanstva i poljoprivrede, lova i ribolova. Takođe na listi oblasti ljudskog interesovanja za koje su od interesa Mesečeve mene su: jedriličarstvo, planinarenje, psihologija, istorija, nauka, vojska, posmatranje prirode…

Namena ovog Lunarnog kalendara je da pruži informacije o lunarnim danima koje mogu koristiti na polju upoznavanja samoga sebe, istraživanju svojih mogućnosti, lečenju i duhovnom razvoju.

Vodeći život u saglasju sa ciklusima Meseca, poznavajući ih i radeći sa energijama svakog pojedinačnog lunarnog dana možemo postići značajno veći balans sa univerzumom, živeti srećniji, zdraviji, kvalitetniji i plodonosniji život.
 
Glavobolja
Glavobolja

Nervna i psihicka oboljenja
Nervna i psihička oboljenja

Pobedila sam rak
Pobedila sam rak

Ishrana i hrana
Ishrana i hrana
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2022