avantura
putevi i bespuća
Prometej Beograd
Knjige ›› Alternativna Medicina ›› Recepti Zdravlja ›› Glavobolja
 
Glavobolja

GLAVOBOLJA

Henrih Nikolajevič Užegov

prevod: Mahmut Šehić
ISBN
Obim
Format
Cena
 978-86-82363-82-8
 204 strane
 A5
 660,00 dinara
Gde da kupim knjigu?
Sadržaj
 
Suizdavač: Mahmut Šehić"Glavobolja... Neprijatan, tegoban, mučan, ponekad čak neizdrživ osećaj. Jedva da postoji čovek koji nije imao te patnje.

Utvrđeno je, da je glavobolja jedini i glavni simptom, najmanje, 45 oboljenja. Njena rasprostranjenost, prema podacima raznih autora, kreće se u granicama od 15 do 200 slučajeva na 1000 stanovnika. Takođe je poznato, da je glavobolja veoma raznovrsna prema svom ispoljavanju i uvek je simptom nekog nesklada (oboljenja) u organizmu.

Neposrednih uzroka glavobolje ima mnogo - to su traume, infektivna oboljenja, intoksikacija, endokrini poremećaji, oboljenja sudova, unutrašnjih organa itd. Postoje i uzroci koji provociraju pojavu glavobolje - to su, u prvom redu, stresovi, premorenost, negativne emocije. Ova knjiga će vam pomoći da otkrijete uzroke glavobolje, a kada ih odstranite napravićete prvi korak prema zdravlju.

Javljajući se kao simptom mnogih oboljenja, glavobolja često ima niz osobina koje su karakteristične za jedno ili drugo oboljenje. Poznavajući tačno karakter glavobolje, vreme njenog ispoljavanja, lokalizaciju, stepen ispoljavanja, karakteristike toka itd., u većini slučajeva može se postaviti pravilna dijagnoza, a to znači, blagovremeno preduzeti i propisati argumentovano (pravilno) lečenje.

U knjizi je dat opis fiziologije raznih oblika glavobolje, njene dijagnostike, predlažu se metodi lečenja tog oboljenja pomoću lekovitih biljaka, kvalitetne ishrane, pravilnog načina života, masaže i farmakoloških sredstava.

Knjiga nije namenjena specijalistima, u njoj su izloženi samo opšti principi lečenja i profilakse glavobolje. Ukoliko se čak i ne naučite da sprečavate glavobolju, ova knjiga će vam pomoći da pronađete način njenog ublažavanja."

Henrih Nikolajevič Užegov
Enciklopedija ciscenja covecijeg organizma
Enciklopedija čišćenje čovečijeg organizma

Urinoterapija
Urinoterapija

Zivot bez parazita
Život bez parazita

Lekovite motivacije ža žensku sreću
Lekovite motivacije ža žensku sreću
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2019