avantura
putevi i bespuća
Prometej Beograd
Knjige ›› Alternativna Medicina ›› Biblija Mladosti i Zdravlja ›› Tajne Pravilne Ishrane I deo
 
tajne pravilne ishrane 1

TAJNE PRAVILNE ISHRANE I deo

Georgij Nazarov

ISBN
Obim
Format
 978-86-87971-29-5
 191 strana
 A5
RASPRODATO!
Sadržaj
 

U knjizi "Tajne pravilne ishrane I deo" iznosim moja iskustva stečena višegodišnjim radom na polju prirodne medicine i zdravijeg pri stupa životu. Namenjena je za opšte upoznavanje sa životno važnom temom zdrave ishrane. Ipak, ona ne može poslužiti za davanje individualnih saveta za koje su potrebni individualni rad i pristup.

Georgij Nazarov
O pravilnoj ishrani koja donosi zdravlje, poboljšava mentalne sposobnosti, produžuje životni vek, povećava snagu i izdržljivost, oduvek se govorilo. U našem vremenu mnoge bolesti koje ranije gotovo da nisu ni bile poznate ili su se javljale kod veoma ograničenog broja ljudi, poprimaju gigantske razmere naročito u tzv. razvijenim zemljama. Bolesti koje smo smatrali iskorenjenim, sada se sve češće javljaju u izmenjenom, težem za lečenje obliku. Postepeno sve više ljudi shvata da njihovo zdravlje najvećim delom zavisi od njihovih životnih navika.

Navike u životu, a jedna od najznačajnijih je ishrana, mogu stvoriti snažne predispozicije prema određenim bolestima, a takođe imaju moć da ih smanje ili otklone.

Nažalost, često i kada imamo želju za pozitivnim promenama, nemamo izvore kvalitetnih informacija. Lekari klasične medicine u većini zemalja imaju veoma površno, usko usmereno, a često i dosta zastarelo znanje o ishrani. Prodavnice "zdrave hrane" u ovoj zemlji u 80% slučajeva nude nezdrave proizvode. Mnoge knjige koje su napisane na ovu temu često daju pogrešne informacije, a one koje to nisu često obuhvataju samo poneku oblast pravilne ishrane, zapostavljajući druge. Samo skup svih tih oblasti može učiniti da nam ishrana zaista donese zdravlje.

Pojam pravilne ishrane uključuje:
  • Pravilan izbor namirnica i napitaka za ishranu,
  • Pravilno pripremanje i čuvanje namirnica,
  • Korišćenje neophodnih i korisnih prirodnih dodataka ishrani,
  • Pravilno kombinovanje namirnica,
  • Pravilno vreme uzimanja obroka,
  • Poštovanje razmaka između obroka,
  • Korišćenje odgovarajuće količine hrane.

Ako zapostavimo barem jedan od ovih koraka u ishrani, ona više neće biti pravilna. Na primer: možemo koristiti najzdravije, najpravilnije pripremljene namirnice ali u pogrešno vreme i time činiti sebi štetu gajeći bolest i slabost. Opet, možemo te namirnice nepravilno iskombinovati i rezultat će biti sličan.

Moramo shvatiti da mnoge informacije o potrebama za hranom mi dobijamo direktno od ljudi, često i lekara, koji su povezani sa proizvođačima hrane. Samim time, da bi se prodalo što više namirnica, ne vodi se računa o tome da mi to skupo plaćamo svojim zdravljem.

Sprovođenje posta, vegetarijanstvo, makrobiotička ishrana, kao i mnoga druga usmerenja dobar su pokušaj da pomognemo sebi u stvaranju kvalitetnog zdravlja i uspostavljanju dobrog funkcionisanja organizma. Samo, da bismo dobili željeni rezultat, potrebno nam je određeno znanje. Upražnjavanjem ovakvog načina ishrane hranimo se neuporedivo bolje u odnosu na klasičan način, ali i dalje nezdravo. O tome – kako svako od nas može poboljšati kvalitet svoje ishrane i time pozitivno uticati na svoje zdravlje u najširem smislu – govori ova knjiga.
S podrškom i poštovanjem,
Georgij Nazarov
zdrava glava
Zdrava glava

zdravlje bez kompromisa
Zdravlje bez kompromisa

Zivot bez parazita
Život bez parazita

Lekovite motivacije ža žensku sreću
Lekovite motivacije ža žensku sreću
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2019