lunarni kalendar
lunarni kalendar
Prometej Beograd
Vesti i obaveštenja ››
 2017. godina ›› 2016. godina ›› 2015. godina ›› 2014. godina ›› 2013. godina
 

26.11.2013.     "Stvaranje mlade glave" akademika Sitina

"Stvaranje mlade glave" je treća knjiga po redu u biblioteci "Stvaranje nove mladosti" akademika Sitina i naredni korak koji čitalac treba da preduzme u procesu samopreobraženja u fizičko stanje i zdravlje mlade osobe od dvadesetak godina. U njoj su date lekovite motivacije za mlado lice, ispravljanje bora i drugih nepravilnosti koje se vremenom mogu pojaviti na licu, motivacije za jačanje vida i sluha, motivacije za zdraviju i bujniju kosu, za bolji krvotok u glavi, za ispravan rad mozga i nervnog sistema i mnoge druge motivacije koje sveobuhvatno vrše funkciju ozdravljenja i podmlađivanja svih organa na glavi. U kombinaciji sa motivacijama iz drugih knjiga ove biblioteke, prema rečima samog Sitina čitalac predanošću i pravilnim usvajanjem ovih motivacija, postiže dobro zdravlje i podmlađuje čitav organizam.


31.10.2013.     Najprodavanije knjige na štandu izdavačke kuće "Prometej" na beogradskom sajmu knjiga 2013.

Hvala Vam na poseti našeg štanda i dođite na beogradski sajam knjiga i sledeće godine.


16.10.2013.     Prometej na 58. Beogradskom sajmu knjiga

58. međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se od 20. do 27. oktobra 2013. godine. Sajam će biti svečano otvoren u nedelju 20. 10. u 18h u hali 1 Beogradskog sajma. Sajam će otvoriti književnica Olga Tokarčuk, u ime Poljske, ovogodišnjeg počasnog gosta beogradskog sajma. Moto ovogodišnjeg sajma knjiga je “Prostori slobode".
Izdavačka kuća "Prometej" će svoj štand imati na galeriji hale 1. Posetite nas!


14.10.2013.     Koji vitamini su potrebni vašem organizmu?

Naučnici su nepobitno dokazali, da je fiziološki kvalitetna ishrana neophodna za rast, razvoj, očuvanje zdravlja, održavanje visoke radne sposobnosti, imunitet organizma na infektivna oboljenja i negativne faktore okolne sredine. Čovečji organizam treba svakodnevno da dobije oko 600 različitih hranljivih materija. U njih spadaju aminokiseline, vitamini, makro i mikroelementi, organske kiseline, fitokomponente i hranljiva vlakna. U knjizi "Vitamini i minerali" autor Genadij Petrovič Malahov daje odgovore na pitanja kao što su: šta je najkvalitetnije u hrani, odakle se to može dobiti, kako s maksimalnom koristi upotrebljavati hranu? U knjizi možete pročitati o svim vitaminima i mineralnim materijama, njihovoj koristi i u kojim namirnicama ih možete pronaći. Takođe možete naučiti kako da pravilno pripremate i upotrebljavate namirnice, kao i to koje su to namirnice, sokovi i jela, koja sadrže povećanu količinu biološki aktivnih materija.


29.07.2013.     "Samopreobraženje" čitavog organizma

"Samopreobraženje" je osnovna knjiga biblioteke "Stvaranje nove mladosti" akademika Sitina. Ideja vodilja ove knjige je da putem lekovitih motivacija čitalac podmladi celokupni organizam i postigne svojevrsno sveobuhvatno preobraženje u 20-godišnju devojku odnosno mladića. Prema metodi Georgija Sitina preobraženje se vrši u idealno zdravu, lepu, energičnu osobu, punu zdravlja i snage, apsolutno nedirnutu od života. Ovim motivacijama se podstiče kontinuirani rad na sebi i težnja za svestranim razvojem i rastom. Ne pristaje se na stagnaciju i zadovoljenje određenim stanjem do potpunog ozdravljenja i samopreobraženja u mladu i jaku osobu.


22.05.2013.     Roman "Beograđanka" Koste Dimitrijevića

Najnoviji Dimitrijevićev roman Beograđanka prati jedan život od najranijih uspomena do pune zrelosti. To je sudbina jednog gradskog dečaka, koji se setio čudesnog događaja kad se srušio zvonik pred crkvom i koji se, sasvim slučajno, spasao sigurne smrti. Naime, to je onaj trenutak kada se jednom shvati postojanje nečeg fatalnog što lebdi nad svakom ljudskom sudbinom. Dimitrijević sa puno senzibiliteta i tragičnosti dočarava u raznim životnim situacijama mane svog glavnog junaka, tipičnog „idealiste”, „smetenjaka”, ali u pozitivnom značenju te reči, koji želi samo da čini dobro, ali sticajem okolnosti, kao što nekad u životu biva, zlom mu se vraća. Iako je erotska komponenta bitan elemenat, pornografije nigde nema, ali je donekle naglašena u izvesnim ličnostima lakog morala, kod žena koje od „svih kvaliteta imaju samo svoje telo”. Na taj način Beograđanka iskazuje otvoreno pitanje u vezi sa skrivenom prostitucijom, gde se najviše strada u potrazi za lakom zaradom. Kosta Dimitrijević nije pisac raskolnik, ali iako ne priznaje da je napisao izvesnu ličnu ispovest, on iskazuje svoja osećanja te izgubljene generacije „poštenjačina”, koji tragaju za istinom i pravdom. Njega problemi društva u razvoju ne ostavljaju ravnodušnim. Otuda česte njegove kritike prema onome čemu ni sve očigledne istine nisu dovoljne da se isprave životne nepravde...


18.04.2013.     Popust od 50% na knjige beletristike, poezije i biografije povodom svetskog dana knjige

Izdavačko preduzeće "Prometej" se priključuje akciji obeležavanja Svetskog dana knjige i autorskih prava u okviru nedelje obeležavanja ovog dana ustanovljenog 1995. godine od strane UNESCO-a. Za dan knjige odabran je 23. april kao dan smrti velikih pisaca Migela de Servantesa i Vilijama Šekspira. Ovaj praznik knjige se prvobitno obeležavao u Kataloniji još od 1923. godine u čast Servantesa. Godine 1995. priznat je od strane Ujedinjenih Nacija i od tada se slavi širom sveta. Ove godine se Srbija prvi put priključuje proslavi ovog praznika koji će u našoj zemlji biti posvećen negovanju kulture čitanja. U skladu sa ovim izdavačka kuća "Prometej" je obezbedila popust od 50% na svoje naslove iz oblasti beletristike, poezije i biografije. Popust na navede knjige će važiti u periodu od 18. aprila 2013. do 03. maja 2013.

     Beletristika:
1. Sahara, Marko Smukov
2. Put bez povratka, Mladen Stanković
3. Miris vekova, Božidar Kovačević
4. Ubijeni pesnik, Kosta Dimitrijević
5. Gačanka, Jadranka Milošević
6. Bez suda i presude, Kosta Dimitrijević
7. Na raskrsnici bez putokaza, Marko Smukov
8. Loz, Marko Smukov
9. Starac i sunce, Marko Smukov
10. Gde je Lana, Marko Smukov
11. Svingeri, Marko Smukov
12. Ex cathedra, Vida E. Marković
13. Mladen, Dragana Tucović Baranac
14. Predvorje snova, Ana Zgonjanin
15. Pop Ćira i pop Spira, Stevan Sremac
      Poezija:
16. Poezija, Božidar Kovačević
17. Poezija, David Ziljberštejn
18. Izgubljeni, Mladen Stanković
      Biografije:
19. Srpski velikani, Kosta Dimitrijević
20. Neobične sudbine, Kosta Dimitrijević
21. Antibiografija, Predrag Milojević
22. Vreme zabrana, Kosta Dimitrijević
23. Momo Kapor, Kosta Dimitrijević
24. Razgovori i ćutanja Ive Andrića, Kosta Dimitrijević
      Književnost:
25. O srpskoj književnosti, Božidar Kovačević

20.03.2013.     Stvaranje mladog kardiovaskularnog sistema

"Prometej" objavljuje novu knjigu Georgija Nikolajeviča Sitina u okviru nove biblioteke Stvaranje nove mladosti. Ruski akademik Sitin je veoma smeli zagovornik teze da je moguće živeti bez starenja. On tu svoju tezu razotkriva čitaocima kroz lekovite motivacije koje iznosi u svojim knjigama. Poslednja u nizu je knjiga "Stvaranje mladog kardiovaskularnog sistema", koja predstavlja deo biblioteke posvećene stvaranju mladog organizma. Suština ovih motivacija je zamisliti sebe kao mladu 20-godišnju osobu. Upornim čitanjem motivacija iz ove knjige sa ubeđenjem u pozitivan ishod, dolazi do podmlađivanja srca, kardiovaskularnog sistema i čitavog organizma, za šta je dokaz i sam Sitin. U ovoj knjizi on iznosi nalaz lekara o biološkoj starosti njegovog organizma, koja je 50-60 godina manja od njegove kalendarske starosti.


13.02.2013.     Novi roman Marka Smukova "Sahara"

Marko Smukov je u izdanju "Prometej"-a objavio svoju 24. knjigu, roman "Sahara". Sledstveno svom senzibilitetu i stilu pisanja autor Smukov u svom najnovijem romanu "Sahara", nam donosi nove, istinite, a dosad nenapisane stranice o golootočkom mučilištu, drugarstvu i nedrugarstvu, ljubaznosti i neljubaznosti, o veri u iskrenost i pravdu u lažnom društvu, seksu kao moneti, seksu kao vrhunskom izrazu stvarne ljubavi, osveti i praštanju, o religioznim lutanjima i stvarnoj veri u Boga, o istinskom čovekoljublju i neočekivanom, impresivnom požrtvovanju...


25.01.2013.     Evidentiranje kriminaliteta u Srbiji i inostranstvu

Monografija "Evidentiranje kriminaliteta: iskustva iz sveta i Srbije" obuhvata radove nastale u okviru naučno-istraživačkog projekta Razvoj metodologije evidentiranja kriminaliteta kao osnova kreiranja efikasnih mera za njegovo suzbijanje i prevenciju, koji finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a implementira Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu. Pod evidentiranjem podataka o kriminalitetu u ovom projektu podrazumeva se kako dolaženje do podataka o kriminalitetu, tako i izbor indikatora i konkretan način njegovog beleženja i prikazivanja. Sa tim u skladu, predmet istraživanja su načini prikupljanja, beleženja i prikazivanja podataka o kriminalitetu i merama društvenog reagovanja na njega, u svetu i Srbiji. Istraživanjem su obuhvaćeni načini evidentiranja kriminaliteta koji je prijavljen državnim organima, ali i onog njegovog dela koji ostaje neprijavljen (tamna brojka).

 2017. godina ›› 2016. godina ›› 2015. godina ›› 2014. godina ›› 2013. godina
 
Lekovite motivacije
Lekovite motivacije kod oboljenja želudačno-crevnog trakta

Izvozna strategija proizvodnog preduzeca
Izvozna strategija proizvodnog preduzeća

O Cincarima
O Cincarima

Umetnost vodjenja ljubavi
Umetnost vođenja ljubavi
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © Izdavačko grafičko preduzeće Prometej Beograd 2006-2022