lunarni kalendar
lunarni kalendar
Prometej Beograd
Knjige ›› Beletristika ›› Mladen
 
mladen

MLADEN

Dragana Tucović Baranac

ISBN
Obim
Format
Cena
 978-86-7905-056-4
 190 strana
 A5
 440,00 dinara
Gde da kupim knjigu?
 

Knjiga "Mladen" je priča o siromašnom dečaku koji je sa Zlatibora došao u Beograd šezdesetih godina prošlog veka i njegovom životu u njemu do kraja devedesetih.

"U knjizi nema ničeg autobiografskog sem mog stava prema životu. Jedna od njenih poruka je da svojim radom i stavom čovek može da napravi čuda. Zapravo, najmanje cenim, čak me i iritiraju, ljudi koji potenciraju svoje poreklo, mesto rođenja, uspehe roditelja i na tome zasnivaju lažnu uspešnost. Naravno, ne treba bežati od svog porekla, naprotiv, ali je to nečija privatna stvar. U romanu, Mladen čak nema ni oca, a postigao je više od većine. Ja verujem u ravnotežu među zvezdama, bila bi moja poruka", kaže autorka romana Dragana Tucović Baranac.

Komentari čitalaca:

“...Čitao sam noćas do 1 sat. Ne mogu da se odvojim od knjige. Piši za nas, molim te. Za tvoje prijatelje” (Bane Banda, 30 god)

“...Opojni miris sveže odštampane tvoje knjige u kojoj diše zlatiborska duša sa zadovoljstvom čitam” (Ivan Ćaldović, 48 god.)

“...Uživam čitajući ovu knjigu. Tako mi je bliska” (Savo Pešut, 50 god.)

"...Nekoliko puta sam se tokom čitanja susrela sa istinama koje sam prepoznala i sama, međutim, način na koji ste ih oblikovali je vrlo dirljiv, otmen i topao – a negde u dubini duše sam i očekivala takve boje iz Vašeg pera." (Ivana Martić)
 
Umetnost vođenja ljubavi

Miris vekova
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2021