avantura
putevi i bespuća
Prometej Beograd
Vesti i obaveštenja ››
 2017. godina ›› 2016. godina ›› 2015. godina ›› 2014. godina ›› 2013. godina
 

24.12.2014.     Naučite lekovite "Savremene tehnike disanja"

Disanje i život stopili su se u jedan pojam. Čovek se rađa i čini prvi udisaj, a umirući čini poslednji izdisaj. Na prvi pogled jednostavan čin disanja – udisaj, izdisaj, zadržavanje disanja – održava sve životne procese u čovečjem organizmu. Njegovim prestankom prestaju sve manifestacije života. Upravo zato su drevni mudraci disanje smatrali „osloncem života”. Preko disanja čovečji organizam je povezan s Vasionom. Pri izučavanju povezanosti disanja s manifestacijama različitih životnih funkcija utvrđeno je, da udisaj, izdisaj i zadržavanje disanja bitno utiču na njih, tako da se promenom načina disanja mogu regulisati mnogi procesi u organizmu. Vaše zdravlje je u vašim rukama. Knjiga Savremene tehnike disanja autora Genadija Petroviča Malahova sadrži iscrpne podatke o različitim metodima disanja. Postepeno i detaljno izlaganje materijalu knjige omogućava vam da samostalno savladate tehniku disanja, da je stalno usavršavate i da je primenjujete pri lečenju različitih oboljenja.


07.11.2014.     Distribucija knjiga Hulde Klark

Izdavačko preduzeće "Prometej" je počelo sa distribucijom knjiga čuvene kanadske doktorke Hulde Klark koja se bavila lečenjem najrazličitijih oboljenja upotrebom svog elektronskog aparata zapera, lekovitih biljnih preparata i savetima za zdraviji život u cilju prevencije. Po dr Huldi Klark sva oboljenja u organizmu potiču od različitih zagađivača i parazita. U svojim knjigama ona izlaže kako da odstranite parazite iz organizma i kako da izbegnete kontakt i upotrebu zagađivača koji vam mogu oslabiti zdravlje pa čak i u potpunosti ga uništiti. Prva knjiga u okviru biblioteke Lek za sve bolesti je njena knjiga Terapija za sve bolesti.


04.11.2014.     Najprodavanije knjige na štandu izdavačke kuće "Prometej" na beogradskom sajmu knjiga 2014.

Hvala Vam na poseti našeg štanda i dođite na beogradski sajam knjiga i sledeće godine.


23.10.2014.     Prometej na 59. Beogradskom sajmu knjiga

Ovogodišnji 59. međunarodni sajam knjiga u Beogradu održaće se u periodu od 26. oktobra do 2. novembra sa radnim vremenom od 10 do 21 h. Ovogodišnji slogan sajma knjiga "Vreme je za knjigu" poručuje da u današnje vreme prave vrednosti treba tražiti u pisanoj reči. Sajam će otvoriti kineski pisac Liu Dženjun i srpski akademik Milosav Tešić svečanom ceremonijom koja je zakazana za nedelju 26. 10. u 18 časova u hali 1 Beogradskog sajma. Počasni gost 59. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga je Narodna Republika Kina.
Izdavačka kuća "Prometej" će svoj štand imati na galeriji hale 1. Posetite nas.


29.09.2014.     Promocija knjige "Proboj Solunskog fronta"

Povodom obeležavanja stogodišnjice od izbijanja Prvog svetskog rata (1914-1918) pozivamo vas na predstavljanje knjige Koste Dimitrijevića Proboj Solunskog fronta. Promocija će se održati u "Udruženju književnika Srbije" u Francuskoj 7 u Beogradu, 1. oktobra 2014. sa početkom od 12 časova. Na promociji će učestvovati Predrag Bogdanović Ci, Simo Ćirković, Milorad Miško Stevović i autor Kosta Dimitrijević. Odlomke iz ratne hronike "Proboj Solunskog fronta - junaci Srpske trilogoje govore" govoriće prvak drame Tomo Kuruzović.


07.07.2014.     Sitinovo "Stvaranje mlade duše"

U knjizi Stvaranje mlade duše su predstavljene motivacije za podmlađivanje duše, njene unutrašnje građe kao i njenih spoljašnih manifestacija. Prema akademiku Sitinu i njegovom zakonu univerzuma svim organima u našem telu upravlja odgovarajući duhovni aparat, čime on tvrdi da je sva materija potčinjena duhu. Zbog toga se fizičko zdravlje, zdravlje tela i njegovih organa može postići upravljajući dušom i duhovnim aparatima koji kontrolišu same fizičke organe. U knjizi se potencira na stalnom duhovnom razvoju čoveka i povećanju duhovne snage, što su veoma značajni činioci za pozitivniji pristup životu, svakodnevnim obavezama, kao i za ozdravljenje i jačanje fizičkog zdravlja organizma.


27.05.2014.     Ratna hronika "Proboj Solunskog fronta"

Ratna hronika Proboj Solunskog fronta, ostvarena kazivanjem junaka čuvenog Jakovljevićevog romana-epopeje Srpska trilogija, uzbudljivo je svedočanstvo o borbi, stradanju i herojstvu naše vojske i naroda u Prvom svetskom ratu. Od prve do poslednje stranice ispunjena neposrednim ispovestima učesnika Velikog rata, ovom knjigom naša istorija dobija – značajan i veran dokumenat o proboju Solunskog fronta, literatura – niz izvanrednih rodoljubivih svedočanstava o tome kako se bori za otadžbinu, a teorija književnosti – vredno pažnje delo o Jakovljevićevom stvaralačkom postupku.


01.04.2014.     Promena radnog vremena

Radno vreme izdavačke kuće "Prometej" je produženo i od sada je od ponedeljka do petka od 9 do 16 časova.


27.03.2014.     Poezija i aforizmi Marka Smukova

Pesme i aforizmi Marka Smukova pretočeni u knjigu simboličnog naziva „Poruke“ ukazuju da njihov stvaralac nije izneverio ono što je najvažnije, a to je život, da se uzaludno nikad ne igra rečima poput izvesnih „modernista“ nadahnutih inostranom recepturom, nego stvaralaštvom doprinosi definisanju poetske simbolike da bi uspešno primenjenim metaforama ostvario savršenu stilsku formu, oslonjen na zakone metrike i versifikacije. Drugim rečima, inspirisan životom Marko Smukov potrudio se da u sažetom, sintetičkom izrazu, snažnom i misaonom poetskom rečju neposredno na svetlo dana iznese svoje vedre i gorke istine dajući uzbudljiva svedočanstva svog veoma teškog, problematičnog vremena. A najveći kvalitet životne poetike Marka Smukova, neosporno, sadržan je u tome što njenom simbolikom i povremenom alegorijom nije izneverio svoje mišljenje, ostajući pri „svome“ uspešno svedočeći životnu komiku i tragiku.


11.03.2014.     "Život bez parazita" u drugom ponovljenom izdanju

Knjiga "Život bez parazita" Genadija Petroviča Malahova je ponovo u prodaji, u svom drugom ponovljenom izdanju. Poznato je da paraziti(virusi, mikrobi, gliste) postoje kod svih ljudi, ali od njih ne obolevaju svi, već samo oni koji su emocijama, načinom života, navikama, ishranom ili na drugi način oslabili svoj imunitet i nagomilali razne nečistoće u organizmu. Samim tim čovek je u organizmu stvorio "povoljne" uslove da paraziti, koji su bili u stanju mirovanja i pritajeni, počnu naglo da se razvijaju i svojim delovanjem uzrokuju mnogobrojna oboljenja, pa i samu smrt. U ovoj knjizi govori se o problemu čovekove individualne borbe protiv raznih vrsta parazita i prirodnim načinima čišćenja organizma od njih, a samim tim i izlečenjem od mnogobrojnih oboljenja koje oni prouzrokuju.


23.01.2014.     "Prirodni model prirode" - drugi tom

Prvi tom knjige "Prirodni model prirode " posvećen je formiranju novog modela Prirode što je imalo donekle formalistički karakter bez detaljnijeg objašnjenja pojava i procesa koji su se odigravali u strukturama svih pojavnih oblika u Prirodi i njihovom okruženju. Drugi tom je posvećen upravo tim fundamentalnim pitanjima i odnosom polaznih veličina u procesima formiranja krupnijih materijalnih struktura do bioloških po­javnih oblika. Pri tome je osnovna pažnja bila usmerena na subelementarni i atomski strukturni nivo na kojima su formirane strukture imale stabilne i jednoznačno određene karakteristike u normalnim uslovima okruženja u kojem se nalaze. Pošto je ovakav pristup doveo do razmimoilaženja usvojenih stavova i stavova zvanične naučne zajednice, deo drugog toma posvećen je analizi tih razmi­moilaženja i opravdavanju uvođenja prisutnih promena. Završna dva poglavlja drugog toma posve­će­na su refleksijama uvedenog modela na krupnije molekularne strukture uključujući Kosmos u celini i na strukture i ponašanja bioloških pojavnih oblika. Mora se konstatovati da su razmimoilaženja zna­čajna i da imaju fundamentalni karakter koji bi trebao da pokrene nova eksperimentalna i teorijska istraživanja čime bi se omogućio navedeni zaokret i dalji razvoj nauke o Prirodi usporen poslednjih godina.


03.01.2014.     "Prirodni model prirode" - potpuno novi model prirode

Knjiga "Prirodni model prirode " nastala je kao pokušaj zaokreta u pristupu izučavanja Prirode sa svim njenim sadržajima delovanja i pojavnim oblicima koji uključuju i biološke pojavne oblike zajedno sa homo sapiensom, kao nezaobilaznim vidovima njenog ispoljavanja. Postojeći pristup, u kojem dominira orijentacija na fizičku stranu Prirode, doveo je nauku do kraja svojevrsnog ćorsokaka iz kojeg se može izaći samo značajnim zaokretom sa mnogo širim pristupom u tom izučavanju. Osim toga u njoj se izbegao frag­mentalni pokušaj korekcija postojećih stavova i teorija kojih ima, ali do sada oni nisu uspeli da iniciraju taj zaokret, očigledno mnogo kompleksniji. Osnovno obeležje ovog pokušaja ogleda se u objedinjavanju “duha i materije“ kao neizbežne njihove kombinacije u svim vidovima ispoljavanja Prirode bili oni dostupni našem uočavanju ili ne. To objedinjavanje bilo je moguće samo pod uslovom da se u osnovni polazni strukturni nivo, pored fizičke materijalne i električne supstance, doda i nefizička veličina u vidu mentalne supstance i definišu karakteristike sistema koje one formiraju.

 2017. godina ›› 2016. godina ›› 2015. godina ›› 2014. godina ›› 2013. godina
 
Lekovite motivacije
Lekovite motivacije kod oboljenja želudačno-crevnog trakta

Izvozna strategija proizvodnog preduzeca
Izvozna strategija proizvodnog preduzeća

O Cincarima
O Cincarima

Umetnost vodjenja ljubavi
Umetnost vođenja ljubavi
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © Izdavačko grafičko preduzeće Prometej Beograd 2006-2019