lunarni kalendar
lunarni kalendar
Prometej Beograd
Vesti i obaveštenja ››
  2015. godina ›› 2014. godina ›› 2013. godina ›› 2012. godina ›› 2011. godina

19.12.2011.     Kosta Dimitrijević je dobitnik dve značajne nagrade za životno delo

Na svečanom delu godišnje Skupštine Udruženja književnika Srbije 3. decembra 2011. godine književniku Kosti Dimitrijeviću uručena je Povelja za životno delo. Pored Koste Dimitrijevića ovogodišnji dobitnici ove povelje su: Jelka Ređep, Miodrag B. Protić, Božidar Šujica i Ljubinko Jelić. Nekoliko dana pre, 24. novembra Sveslovensko književno društvo je dodelilo visoko internacionalno priznanje Fjodor Mihajlovič Dostojevski za životno delo Kosti Dimitrijeviću, svedoku, buntovniku, hroničaru, esejisti, dramskom piscu i pripovedaču, piscu preko četrdeset i pet knjiga i sagovorniku naših živih klasika. Neki od ranijih dobitnika ove prestižne nagrade su: Dobrica Ćosić, Aleksandar Solženjicin, Vladimir Volkov, Milorad Pavić, Dragoslav Mihailović, Patrijarh Pavle, Vaclav Dvoržak, Smilja Avramov...


17.11.2011.     Novi katalog izdavačke kuće "Prometej"

Obaveštavamo Vas da smo objavili naš najnoviji katalog izdanja i u elektronskoj formi i da ga možete pogledati i preuzeti. U njemu se nalaze sve naše knjige u prodaji sa svojim kratkim opisima i aktuelnim cenama.
U katalogu možete pronaći knjige o zdravlju i alternativnoj medicini, biografije, monografije, beletristiku, knjige o istoriji Balkana, ekonomske, pravne i knjige o politici i diplomatiji, psihološke i viktimološke studije i mnoga druga izdanja.


17.11.2011.     Najprodavanije knjige na beogradskom sajmu knjiga 2011.

Hvala Vam na poseti našeg štanda i dođite na beogradski sajam knjiga i sledeće godine.


04.11.2011.     Lekovite motivacije za žensku sreću

Upotrebite moć podsvesti i moć energije misli i reči u jačanju organizma i njegovom izlečenju. Ekspres-motivacije akademika Sitina, sabrane u ovoj knjizi, odlikuju se relativno malim obimom i zato idealno odgovaraju za usvajanje i pamćenje. Lekovite motivacije sabrane u ovoj knjizi obuhvataju širok spektar oboljenja i problema koje leče i najveći broj njih ravnopravno mogu koristiti oba pola, bez obzira na sam naziv knjige. U njoj su izložene motivacije za rešavanje mnogih problema između kojih su visok krvni pritisak, zujanje u ušima, psorijaza, dijabetes, reumatizam, hemoroidi... Takođe mnoge motivacije su posvećene jačanju i podmlađivanju organizma kao i pojedinih organa, a veliki broj njih je usmeren ka povećanju životne energije i postizanju mira, staloženosti i psihofizičke uravnoteženosti.


19.10.2011.     Prometej na Beogradskom sajmu knjiga

56. međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se od 23. do 30. oktobra 2011. godine. Sajam će biti svečano otvoren u nedelju 23. oktobra u 18h u hali 1 Beogradskog sajma. Moto ovogodišnjeg sajma knjiga je “Knjige spajaju ljude”. Počasni gost Sajma knjiga je portugalski jezik, kojim govori 250 miliona ljudi u svetu.
Izdavačka kuća "Prometej" će svoj štand imati na
galeriji hale 1. Predstavićemo svoja nova izdanja među kojima se ističu “Vekovi Beograda”, “Dinar i devizni kurs”, “Zdravlje bez kompromisa”, “Zdrava glava”, “Lunarni kalendar 2011-2019”, kao i sva svoja stara izdanja. Posetite nas!


13.10.2011.      Nova knjiga o zdravlju Georgija Nazarova "Zdrava glava"

Objavili smo knjigu "Zdrava glava" naturologa Georgija Nazarova, drugu po redu iz njegove biblioteke knjiga o zdravlju "Biblija mladosti i zdravlja". Postavite sebi neko od sledećih pitanja. Imate li problema sa migrenama i glavoboljama? Smučio Vam se varirajući pritisak i preterano reagovanje na promene vremena? Često imate probleme sa sinusima, kijavicom, prehladom i herpesom? Često osećate ukočenost u vratu, zamor očiju? Želite da očistite i podmladite kožu lica i vrata i da naučite da održavate kosu na zdrav način? Želite da se rešite peruti, da poboljšate vid i sluh, kao i da održavate higijenu usta na zdrav način? Voleli biste da više uživate i budete bolji u seksu, da uspešnije rukujete novcem, jer i to ide iz glave? Ako imate potvrdan odgovor na barem jedno od ovih pitanja ova knjiga je za Vas.


30.09.2011.      "O srpskoj književnosti" u izdanju Prometeja

Nakon knjige pripovedaka "Miris vekova" značajnog srpskog književnika dvadeset veka Božidara Kovačevića, objavili smo i njegovu zbirku eseja i književnih kritika "O sropskoj književnosti". Uporedo sa pisanjem poezije i proze Kovačević se bavio i književnom kritikom. Pisao je eseje i članke iz istorije književnosti, koje je najpre počeo da objavljuje u Srpskom književnom glasniku, a nastavio u časopisu Književnost. Do kraja života objavio je na desetine priloga iz istorije i književnosti o različitim temama i piscima. Ovaj izbor pokazuje koliko je široko bilo interesovanje Božidara Kovačevića za istoriju književnosti...


29.09.2011.      Dinar i devizni kurs

Izdavačka kuća "Prometej" je objavila veoma aktuelnu knjigu o domaćoj valuti i domaćoj monetarnoj politici doktora Dejana Jovovića pod nazivom "Dinar i devizni kurs". Valutni kurs dinara jeste uvek bio i sada je i budućnosti će biti vrlo značajna tema. Rad dr Dejana Jovovića zahvata čitav niz pitanja uzroka i posledica precenjenog dinara do čega je došlo od početka 2001. pa zaključno sa septembrom 2008. godine, kada je po obračunu stručnih službi Narodne banke Srbije realna vrednost dinara, u odnosu na korpu dve najvažnije valute – evra i dolara, bila čak za 110% na višem nivou nego krajem 2000. godine. U radu se ističe da je to posledica, u dugom roku, neodrživog deviznog priliva po osnovu novih neto zaduživanja u inostranstvu, neto tekućih transfera (pre svega doznaka naših građana koji žive u inostranstvu), tzv. stranih direktnih investicija i stranih donacija...


26.09.2011.      Promocija knjige "Vekovi Beograda"

Pozivamo Vas na promociju knjige Vekovi Beograda autora Koste Dimitrijevića koja će se održati 27. septembra 2011. u 19 sati u Biblioteci grada Beograda, Knez Mihailova 56. Monografija VEKOVI BEOGRADA koju promovišemo nastala je kao jedinstven hronološki vremeplov istorijskih i kulturnih događanja u glavnom gradu Srbije, počev od praistorije pa sve do „zlatnog Periklovog doba“ za vreme demokratske vladavine narodnog kralja Petra I Karađorđevića. Takođe ovom prilikom obeležićemo i 60 godina stvaralačkog rada ovog istaknutog autora. U sklopu proslave ovog jubileja, do sada smo objavili njegovih 5 naslova:
1. Vekovi Beograda - starobeogradska hronika,
2. Razgovori i ćutanja Ive Andrića (treće dopunjeno izdanje),
3. Momo Kapor - sećanja i druženje,
4. Neobične sudbine - životni fragmenti i
5. Bez suda i presude - neosimbolističke pripovetke.


11.07.2011.      Vekovi Beograd u jednoj knjizi

Kosta Dimitrijević, istaknuti novinar Politike i autor mnogobrojnih knjiga u svojoj knjizi "Vekovi Beograda" opisao je istoriju našeg glavnog grada od vremena prvih naseobina do početka XX veka. Knjiga "Vekovi Beograda" je nastala kao jedinstven vremeplov istorijskih i kulturnih događanja našeg glavnog grada. Zato i podnaslov tog hronološki preglednog istorijskog romana ili hronike u simboličnom značenju reči glasi: Starobeogradska hronika. Pomenuta knjiga verno, na osnovu dokumenata i istorijskih činjenica prikazuje događanja na beogradskom tlu, koja obuhvataju preko dva milenijuma. Da promenljiva, često haotična i burna istorijska zbivanja u Beogradskoj tvrđavi i varoši na osnovu narodnih legendi, istorijskih zapisa i svedočenja savremenika verodostojno opiše, piscu je dao ideju jedini naš književni nobelovac Ivo Andrić u vreme zajedničkog rada na njegovoj životnoj ispovesti.


10.06.2011.      Promocija knjige "Neobične sudbine" Koste Dimitrijevića

Povodom 60 godina umetničkog rada književnika Koste Dimitrijevića i štampanja njegovih izabranih dela u izdanju beogradskog Prometeja u Rimskoj dvorani biblioteke grada Beograda održaće se promocija njegove autobiografsko-memoarske knjige "NEOBIČNE SUDBINE - životni fragmenti". Promocija će se održati 10. juna 2011. godine u 19:30 časova. Takođe, u galeriji Atrijum biblioteke grada Beograda u 19 časova otvara se izložba slika Radovana Trnavca- Miće i Miodraga Đilasa - Đide, istaknutih akademskih slikara zastupljenih svojim životnim ispovestima u ovoj knjizi. U delu "Neobične sudbine - životni fragmenti" pored opominjućih poruka velikana od Sv. Save do Nikole Tesle, autor je putem susreta i razgovora na temu život, delo, vreme objavio značajno svedočanstvo bacajući svetlo na poslednja tri veka srpske kulturne istorije.


03.06.2011.      Kako se prave tehnološka čuda

Knjiga prof. dr Džemala Hatibovića "Tehnološki razvoj - kako se prave tehnološka čuda" zanimljiv je pokušaj autora da odgovori na pitanja kao što su: "kako dolazi do tehnoloških otkrića?"; "zašto u nekim zemljama ima tako puno pronalazača i inovatora?"; "zašto i kako neke zemlje tako brzo tehnološki napreduju, a druge sporo?"; i "kako se stižu i prestižu oni koji su tehnološki otišli najdalje napred?". U tom pogledu posebno je zanimljiv drugi deo knjige posvećen japanskoj strategiji tehnološkog razvoja. Japansko tehnološko čudo je ustvari, veće i dugotrajnije nego japansko privredno čudo i ono stoji iza statusa Japana kao međunarodne finansijske supersile, tj. najvećeg međunarodnog neto poverioca! U celini gledano, iako mala po obimu, knjiga sadrži mnoge korisne nalaze i podatke i dragocene pouke i poruke.


25.05.2011.      Nova knjiga iz oblasti viktimologije

Viktimološko društvo Srbije je 11. i 12. novembra 2010. godine u Beogradu održalo svoju Prvu godišnju konferenciju "Prava žrtava i EU: izazovi pružanja pomoći žrtvama". Deo radova koji su prezentovani tokom ove konferencije našli su svoje mesto i u ovoj knjizi, koja je podeljena u pet tematskih celina: Žrtve kriminaliteta i rata: međunarodno i evropsko pravo i praksa, Pravna zaštita žrtava u Srbiji, Pomoć i podrška žrtvama: iskustva i izazovi, Viktimizacija i društvena reakcija i Viktimizacija dece i starih.


05.05.2011.      Predstavljanje knjige "Zdravlje bez kompromisa" Georgija Nazarova

Georgij Nazarov će na Sajmu zdravlja 14. maja 2011. u 11 časova držati predavanje pod nazivom Zdravlje bez kompromisa u okviru koga će biti i promocija istoimene knjige u izdanju Prometeja, čiji je Nazarov i autor. Ulaz na promociju knjige kao i na sam Sajam je slobodan. Sajam zdravlja će se održati 13. i 14. maja u BelExpoCentru u Beogradu u periodu od 10 do 18 časova.


04.05.2011.     Neobične sudbine srpskih umetnika, naučnika, pisaca...

Dobitnik najviših književnih nagrada grada Beograda i Republike Srbije Kosta Dimitrijević, autor memoarsko-autobiografske knjige "Neobične sudbine", u ovom značajnom delu uz opominjuće poruke srpskih velikana od Svetog Save do Nikole Tesle, svoj životopis uspešno je povezao sa portretima – ispovestima istaknutih savremenika u oblasti kulturne, naučne i umetničke delatnosti. Jedini izuzetak predstavlja poglavlje posvećeno druženju i razgovorima sa princom Tomislavom Karađorđevićem, čije je objavljivanje CK SK Hrvatske 1975. godine zabranio. Autor je svoje portrete posvetio susretima, razgovorima i sećanjima na život, delo i vreme značajnih srpskih umetnika.


07.04.2011.     Zdravlje bez kompromisa Georgija Nazarova

Georgij Nazarov je objavio svoju prvu knjigu u okviru naše izdavačke kuće. To je knjiga Zdravlje bez kompromisa u kojoj on dopunjuje teme koje su iznete u njegovim prethodnim knjigama Ishrana i Georgij Nazarov vas savetuje.
Dosadio vam je višak kilograma, stalna napetost, bol u leđima, varirajući pritisak, neelestična kičma i brzo starenje? Po svom iskustvu došli ste do gorkog ubeđenja da čarobna pilula ne postoji. Želite da promenite svoj život na bolje? Želite poboljšati svoju ishranu, očistiti i podmladiti organizam? Želite naučiti upravljati svojom energijom i pravilno koristiti mumio, gladovanje, ili odmor od hrane, kombuha napitak? Imate li hormonski disbalans, probleme sa plodnošću? Želite li da postite na zdrav način? Znate li šta je zdravo vegetarijanstvo? Interesuje vas kako upravljati svojim stanjem uz pomoć disanja i želite otkriti vaše skrivene mogućnosti? Želite da imate zdravo srce i da budete zdraviji u životu? Ova knjiga će vam pomoći da nađete odgovore na ova i mnoga druga važna životna pitanja. Više o knjizi...


24.03.2011.     Knjiga o zdravlju kičme

Prometej je objavio novu knjigu Genadija Petroviča Malahova pod nazivom Oboljenja kičme. Približno u 35-40. godini života počinju da se javljaju problemi sa kičmom. Kao posledica promena na njoj mogu se javiti: srčana slabost, glavobolje, šećerna bolest, loše varenje, zatvori, impotencija, bolovi u slabinama i krstima, osećaj težine u nogama i mnoga druga oboljenja. Vežbe i druge metode ozdravljenja koje su predložene u ovoj knjizi su jedinstveni pristup lečenja kičme bez lekova. Ovaj program će vam pomoći da kičmu vratite u njeno normalno stanje i da otklonite uzroke mnogih bolesti kako kičme tako i unutrašnjih organa izazvanih nepravilnim držanjem tela, slabim mišićima, lošim navikama, fizičkim povredama i nepravilnim načinom života.


26.01.2011.     Novi Lunarni kalendar

U prodaji je novi Lunarni kalendar. Ova knjiga svake godine pridobija sve veću pažnju i time dobija sve više čitalaca, zbog čega smo se odlučili da ovaj put objavimo nešto drugačije izdanje. Svaki dosadašnji kalendar je bio za nastupajuću godinu i time je trajao samo godinu dana. Genadij Petrovič Malahov je prošle godine prvi put objavio "Lunarni kalendar" za više godina i to do 2019. godine. U ovom izdanju kao i u prethodnim, se pored samog lunarnog kalendara nalazi dosta korisnih informacija u vezi sa zdravljem. Za svaki lunarni dan, prikazano je vreme izlaska i zalaska Meseca, koji horoskopski znak preovlađuje tog dana, a data su i vremena početka svake Mesečeve mene u mesecu. Na našoj stranici posvećenoj Lunarnom kalendaru možete pronaći više informacija o ovoj knjizi, ali i pratiti trenutni izgled Meseca.


17.01.2011.     Kriminologija

"Kriminologija se može definisati kao samostalna, teorijsko-empirijska, interdisciplinarna društvena nauka o fenomenološkim karakteristikama i uzrocima kriminaliteta kao masovne društvene pojave i kriminalnog ponašanja kao pojedinačne pojave, sa ciljem njegovog objašnjenja i suzbijanja. Ova knjiga je njeno treće izmenjeno i dopunjeno izdanje, koje predstavlja rezultat zajedničkog rada tri autorke: prof. dr Slobodanke Konstatinović-Vilić, prof. dr Vesne Nikolić-Ristanović i prof. dr Miomire Kostić. Namenjena je pre svega studentima, ali može koristiti i stručnjacima zaposlenim u pravosudnim i drugim organima i institucijama, kojima su za rešavanje konkretnih, praktičnih problema neophodna teorijska i empirijska znanja iz ove oblasti."

  2015. godina ›› 2014. godina ›› 2013. godina ›› 2012. godina ›› 2011. godina
 
Lekovite motivacije
Lekovite motivacije kod oboljenja želudačno-crevnog trakta

Izvozna strategija proizvodnog preduzeca
Izvozna strategija proizvodnog preduzeća

O Cincarima
O Cincarima

Umetnost vodjenja ljubavi
Umetnost vođenja ljubavi
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © Izdavačko grafičko preduzeće Prometej Beograd 2006-2021