lunarni kalendar
lunarni kalendar
Prometej Beograd
Vesti i obaveštenja ››
  2010. godina ›› 2009. godina ›› 2008. godina ›› 2007. godina ›› 2006. godina

16.12.2006.     Emisija Radio Beograda o boemskoj Skadarliji

Tri sesira - Skadarlija 13. decembra u emisiji o boemskom životu nekadašnje Skadarlije Prvog programa Radio Beograda, gostovao je Kosta Dimitrijević poznati novinar i publicista. Govorio je o iščezlim skadarlijskim kafanama i provodu viđenijih ličnosti u njima, o velikim glumcima i likovnim umetnicima i druženjima književnika. Svima njima bila je zajednička Skadarlija koja ih je vezivala svojom razdraganom, veselom i duhovitom boemijom. Mnoge starobeogradske priče o kojima je bilo reči u ovoj emisiji ovekovečene su knjigom Romantično boemska Skadarlija ovog tematski veoma raznovrsnog autora.
Dodirnih tačaka sa ovom emisijom ima i nedavni fetljon Koste Dimitrijevića o glumici i ljubimici pozorišne publike Ljubinki - Bobi Bobić. Feljton je objavljen pod nazivom
"Ljubinka Bobić - čarobnica smeha", u dnevnom listu "Večernje Novosti" krajem novembra.


21.11.2006.     Nedeljnik "Svedok": Čovekova podsvest se pretvara u stvarnost, moguća su čudesna samoisceljenja

Misao leči Nedeljnik "Svedok" je u jednom od svojih septembarskih izdanja objavio članak koji govori o snazi sugestije i pozitivnog načina razmišljanja. Moć podsvesti je velika, ali i pored toga ona ostaje nedovoljno istražena i prihvaćena oblast. U samom tekstu, kao jedan od najvećih zagovornika mentalnog lečenja spominje se priznati ruski naučnik Georgij Nikolajevič Sitin. Njegova metoda lečenja se zasniva na primeni autosugestije i snazi izgovorenih reči koje one sa sobom nose. Pozitivne misli usmerene ka rešavanju nekog problema uz veru i upornost mogu lečiti mnoge bolesti. Ova teza je u samoj Rusiji dokazivana više puta. Zbog toga je gospodin Sitin priznat i poštovan.
"Prometej" u svom izdavačkom planu ima objavljivanje knjiga ovog vrsnog naučnika. Do njihovog objavljivanja, njegove recepte možete čitati u knjigama Enciklopedija čišćenja čovečijeg organizma i Jačanje organizma u starijem dobu.


19.11.2006.     Novine "Press": Crna ribizla "ubija" grip

Crna ribizla 19. novembra u dnevnim novima Press je izašao članak posvećen lečenju gripa lekovima narodne medicine. Kao izvori ovog teksta poslužile su knjige Grip prehlada kašalj i kijavica i Lečenje korenjem. Lekoviti i vitaminski čajevi koji se spravljaju od smeše nekoliko različitih biljaka mogu veoma efikasno da spreče i izleče grip. U članku se posebno navodi lekovito svojstvo crne ribizle. Crnu ribizlu u bilo kom obliku treba spremiti sa vrućom vodom i šećerom i tako spremljenu konzumirati i do četiri čaše dnevno. Zimi, veoma je delotvoran i čaj koji se sprema od suvih grančica crne ribizle. Pored crne ribizle, u borbi protiv gripa pomažu mnoge druge biljke i plodovi, kao što su pomorandža, crni i beli luk, rotkva u kombinaciji sa medom, zatim malina koja je pogodna za skidanje temperature itd.


17.11.2006.     "Umetnost vođenja ljubavi" u trećem izdanju

Poljubac u krevetu Zbog interesovanja čitalačke publike objavljujemo treće izdanje ove popularne knjige koja otkriva pravo umeće u vođenju ljubavi. Knjiga je posvećenja muško-ženskim razlikama u shvatanjima i prirodi dostizanja seksualnog zadovoljstva i načinu da se te razlike prevaziđu. Knjiga Umetnost vođenja ljubavi je prvenstveno namenjena muškarcima, ali njena intrigantna tema ni po čemu ne zaobilazi interesovanje žena. Ona potiče iz pera Orlanda de Kordobe, čoveka koji je u svom životu upoznao veliki broj žena. Njega je čitavog života pratila reputacija velikog i strastvenog ljubavnika iz čijeg kreveta ni jedna žena nije izlazila nezadovoljna. Svoje umeće zadovoljenja seksualnog apetita žena pretočio je u ovu knjigu. Vodeći se učenjima Kamasutre usvojio je tehniku koitus prolongatus koja omogućava muškarcima da povećaju svoju izdržljivost a ženama da dožive i do nekoliko uzastopnih orgazama.


08.11.2006.     Novo izdanje knjige "Nikola Tesla"

Nikola Tesla razmislja Najprodavanija knjiga ove godine u izdanju Prometej-a Nikola Tesla - srpski genije doživela je i svoje četvrto izdanje. Knjiga dugogodišnjeg novinara i publiciste Politike Koste Dimitrijevića, koja na jedinstveno pitak i zanimljiv način opisuje dogodovštine, probleme, razmišljanja, karakter i odnose sa drugim ljudima, najvećeg srpskog naučnika i izumitelja svih vremena. Kosta Dimitrijević je svojim umećem pisanja veoma uspešno izbegao eventualnu dosadu iznošenjem tehničkih karakteristika Teslinih pronalazaka. Naravno njegovi izumi i misli nisu zapostavljene, ali je želja bila napisati knjigu koja će biti interesantna širokom krugu čitalaca i koja će baciti svetlost na mnoge događaje iz Teslinog života, kako na one iz ranog detinjstva i mladosti, tako i na one iz doba zrelog naučnog rada, ali i iz same starosti. Tesla se nikada nije predavao i uvek je težio pronalascima čija je jedina svrha po njemu bila da pomognu čovečanstvu i da ljudima život učini lakšim i lepšim.


12.06.2006.     Genadij Petrovič Malahov na televiziji

MALAHOV uživo!

Malahov Plus Proslavljeni ruski autor knjiga alternativne medicine Genadij Petrovič Malahov čije knjige izdajemo u okviru biblioteka Lekovite sile i Osnovi zdravlja, od nedavno je postao i televizijska zvezda. Svakog radnog dana u terminu od 9 do 10 sati pre podne na ruskoj televizijskoj stanici "Prvi kanal", Malahov zajedno sa još jednom voditeljkom vodi program koji se sa sastoji iz niza preporuka o zdravom načinu života. U studiju se nalazi i mnogobrojna publika koja sve vreme trajanja emisije može da postavlja pitanja i interesuje se za metode lečenja koje preporučuje sam Malahov. Pored njega u emisiji učestvuju i mnogi priznati lekari i psiholozi koji zajedno sa publikom govore o raznim temama među kojima su zdrav način života, ozdravljenje, izlečenje, borba protiv bolesti, vežbe za povećanje gipkosti i osnaženje organizma kao i preventiva. Mogu se čuti mnogi korisni saveti, a svaka emisija ima posebnu temu kojom se bavi. Iako je u formi talk show-a ona ima veoma originalan koncept. Ukoliko imate kablovsku ili satelitsku televiziju, pogledajte emisiju "Malahov +."

  2010. godina ›› 2009. godina ›› 2008. godina ›› 2007. godina ›› 2006. godina
 
Lekovite motivacije
Lekovite motivacije kod oboljenja želudačno-crevnog trakta

Izvozna strategija proizvodnog preduzeca
Izvozna strategija proizvodnog preduzeća

O Cincarima
O Cincarima

Umetnost vodjenja ljubavi
Umetnost vođenja ljubavi
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © Izdavačko grafičko preduzeće Prometej Beograd 2006-2022