lunarni kalendar
lunarni kalendar
Prometej Beograd
Vesti i obaveštenja ››
  2014. godina ›› 2013. godina ›› 2012. godina ›› 2011. godina ›› 2010. godina

10.11.2010.     Lekovite motivacije za jačanje lokomotornog aparata

Savremena medicina leči samo fizičko telo i to skalpelom ili tabletama. Metod Sitina se razlikuje od svih u savremenoj medicini. On se bazira na lečenju kroz ozdravljenje duše. Pomoću ove tehnike otklanjaju se sva moguća odstupanja u duši. Kada ta odstupanja nestanu u duši, njihova ispoljavanja odmah nestaju i u fizičkom telu. Knjiga Lekovite motivacije za jačanje lokomotornog aparata je druga po redu iz serije "Realni produžetak života". Posvećena je lečenju sistema za kretanje, a posebna pažnja posvećena je ozdravljenju kičme i zglobova.


09.11.2010.     Knjiga o Momi Kaporu

U izdanju Prometeja izašla je prva knjiga o životu Mome Kapora. Knjigu je napisao Kosta Dimitrijević dugogodišnji poznanik Mome Kapora. Ovo je knjiga o životu, znamenitom delu i haotičnom vremenu novinara, književnika i akademskog slikara Mome Kapora (1937-2010) osvetljava delovanje tog izuzetnog stvaraoca - srpskog rodoljuba i omiljenog pisca. Autor pomenutog Mominog životopisa je njegov školski drug iz Treće muške gimnazije, a potom kolega iz redakcija Politike, NIN-a, Duge i Frankfurtskih vesti. Tokom proteklih decenija, susrećući se na relaciji od Beograda do Njujorka, imali su veliku zajedničku ljubav romantično-boemsku Skadarliju, čiju su uspomenu oživljavali svojim mnogobrojnim člancima i reportažama...


03.11.2010.     Najprodavanije knjige na beogradskom sajmu knjiga 2010.

Hvala Vam na poseti našeg štanda i dođite na beogradski sajam knjiga i sledeće godine.


19.10.2010.     Novi roman Marka Smukova

"Na raskrsnici bez putokaza" je 23. knjiga autora Marka Smukova, a peta u našem izdanju. Ovo je roman o ljubavi u vremenima kada se ljubav najmanje cenila. O ljubavi koja je umela da boli, koja prkosila svim floskulama, koja je prkosila svom vremenu. Iako je radnja romana smeštena u vreme Drugog svetskog rata, u svakom slučaju rat nije dominantna tema ovog romana. Pre bi se moglo reći da je to priča o ljubavi, o ljubavi o kakvoj se uglavnom samo sanja, bez potencijala, ali izgleda i prilike, tačnije neophodnosti da se ovako izrazi. Dakle, ako nije stavljena na ovakvo iskušenje, bez obzira na nivo snage koja je podržava, ostaje neprimećena, tako da je ni sami akteri, ponekad, nisu svesni. A ona bi da se realizuje, uprkos svim okolnostima i nepremostivim preprekama, što samo dokazuje da čovek zaista može sve ako hoće.


16.10.2010.     Zbirka pripovedaka Božidara Kovačevića "Miris vekova"

Božidar Kovačević je bio poznati srpski književnik između dva svetska rata. Iako je prevashodno bio istaknut kao pesnik, pisao je mnogobrojne priče, pripovetke i novele koje su objavljivane u tadašnjoj periodičnoj štampi, ali i u njegovim zbirkama pripovedaka. Ovom prilikom objavljujemo pripovetke ovog autora u knjizi pod nazivom "Miris vekova". Ova knjiga nosi naziv njegove predratne zbirke izdate 1932. godine, koja je bila dosta manjeg obima. U ovom izdanju "Mirisa vekova", pored pripovedaka iz originalne zbirke, nalaze se i pripovetke iz knjige "Najveći sevap" izdate 1928., kao i one koje su bile objavljivane u periodici tog vremena. Ovo je prva knjiga iz serije izabranih dela ovog nekada veoma značajnog pesnika i pripovedača. Čitajući njegove pripovetke, možete uživati u blagoj arhaičnosti srpskog jezika i tako izražajnije osetiti atmosferu u kojoj žive likovi priča Božidara Kovačevića.


04.10.2010.     Prometej na Beogradskom sajmu knjiga

55. beogradski sajam knjiga pod motom "Pamet u glavu" počinje 25. oktobra i traje do 31. Zemlja počasni gost sajma ove godine je Švedska, koja će predstaviti na stotine naslove iz oblasti beletristike, dokumentarne i dečije književnosti, od kojih su mnogi prevedeni i na srpski jezik. Pored izdavača iz naše zemlje, na ovogodišnjem sajmu će izlagati i izdavačke kuće iz Brazila, Irana, Izraela, Holandije i mnogih drugih zemalja.
Izdavačka kuća "Prometej" će izlagati svoje knjige i na ovogodišnjem sajmu knjiga. Naš štand se nalazi na
galeriji hale 1. Posetite nas!


08.09.2010.     Istina o Andriću

Dnevne novine Politika objavile su prikaz knjige Koste Dimitrijevića o Ivi Andriću.
Beogradski "Prometej" objavio je treće prošireno izdanje knjige Koste Dimitrijevića Razgovori i ćutanja Ive Andrića. Ova knjiga govori o susretima autora sa našim nobelovcem koji kao što je poznato nije rado davao intervjue, ali je istovremeno i uzbudljivo svedočanstvo o našem totalitarnom režimu. Tu su i dragoceni iskazi Raška Dimitrijevića, Vasilija Kalezića, Božidara Kovačevića, Radovana Vučkovića i Vase Mihailovića.
Kosta Dimitrijević, ističe Raško Dimitrijević, imao je retku sreću da sa Andrićem, koji nije voleo razgovore sa novinarima, koji je izbegavao intervjue i nerado govorio o sebi i svom delu, razgovara više puta i sačini knjigu u kojoj nije izneverena istina. U traganju za istinom o Andriću, primećuje Vasilije Kalezić, mnogo je radio i uradio upravo Kosta Dimitrijević. Oseća se da je Andrić imao poverenja u Dimitrijevića i da mu je "s dobrom voljom izlazio u susret". Knjiga se čita sas velikom pažnjom i poslužiće kao dobar izvor za istoriju srpske književnosti 20. veka.


02.09.2010.     Reforme Evropske unije na Pravnom fakultetu u Mostaru

Knjiga Reforme Evropske unije profesorke Gordane Gasmi Ilić uvrštena je u zvaničnu literaturu predmeta Pravo i ekonomija Evropske unije na Pravnom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru. Knjiga se kao udžbenik izučava na postdiplomskim studijama pod nazivom "Evropske integracije i tranzicija pravnog sistema u Bosni i Hercegovini".
Pravni fakultet "Džemal Bijedić" je osnovan 1971. godine kao Odeljenje Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a 1976. godine je postao samostalna vaspitno-obrazovna i naučnoistraživačka ustanova. Cilj postdiplomskih studija je sticanje produbljenih znanja u disciplinama obuhvaćenim ovim studijima, obrazovanje i osposobljavanje mladih za pokretanje i preduzimanje aktivnosti kojima će se doprineti pripremanju i osposobljavanju Bosne i Hercegovine za tranzicijske procese i pridruživanje Evropskoj uniji.


28.08.2010.     Pobediti usud

Večernje novosti su objavile prikaz knjige "Gačanka" u svom kulturnom dodatku.
"Uspeli prvenac Jadranke Milošević, profesorke književnosti, koja živi u Požarevcu i trenutno je na doktorskim studijama, smešten je u potpuno dva različita sveta: s jedne strane hercegovački krš sa svojim karakterističnim patrijahalnim običajima, a sa druge strane kasaba, gde svako svakoga zna. Međuprostor je ispunjen isečcima iz velegradske sredine.
Glavna junakinja Gačanka, učena da poštuje patrijahalne običaje, živi u sredini gde su navike drugačije. Na toj vetrometini u njoj i oko nje se sukobljavaju stvarni život i tradicija, ljubav i vera naspram gorkih razočaranja i poniženja. Izrastajući od seoskog devojčurka do zrele i samosvojne žene, ona je ipak smogla snage da se predodređenoj sudbini suprotstavi. Emocionalni naboj koji ova priča nosi, snaga i jasnoća doživljenog i snažni opisi glavnih likova posledica su poznatih podataka koje je autorka bez stida i bojazni pretočila u priču, što kod čitaoca izaziva posebnu vrstu simpatije."


07.08.2010.     Razgovori i ćutanja Ive Andrića

"I knjige kao i ljudi, kažu, imaju sudbinu. Isto važi i za treće dopunjeno izdanje knjige "Razgovori i ćutanja Ive Andrića", koja predstavlja čitavu romanesknu hroniku, posvećenoj životnoj ispovesti našeg Tolstoja ili "Homera Balkana", kako su srpskog jedinog književnika-nobelovca simbolično nazivali inostrani kritičari. Knjiga je nastala zahvaljujući poverenju koje je autoru poklonio Andrić. Dimitrijević je imao retku sreću da Andrić, koji ne voli razgovore sa novinarima, izbegava intervjue i nerado govori o sebi i svom delu, prihvati razgovore sa njim. Dimitrijević se u ovom delu trudio da ostvari zadatak koji je sebi postavio kao glavni: da ne izneveri istinu... pa je tako sačinio delo o Andriću, koje je, za sada jedino tako potpuno..."


30.06.2010.     Italijanski kroz humor

"Italijanski kroz humor" je knjiga šala i viceva pisana u formi dvojezičnog uporednog teksta na srpskom i italijanskom jeziku. Pošto se nova znanja uvek lakše prihvataju kroz šalu ili kroz učenje koje ima šaljivu i opuštenu notu, ova knjiga je formirana upravo na toj osnovi. Čitaoci ove knjige će se na prvom mestu zabavljati njenim tekstovima, ali kroz njih i učiti jezik i povećavati rečnik novousvojenim rečima iz ove knjige.


04.06.2010.     Preko vojske do alternativne medicine

"Treće oko" piše o Mahmutu Šehiću, našem prevodiocu knjiga alternativne medicine. U ovoj intervjuu Šehić govori o tome kako je došao u kontakt sa alternativnom medicinom i sa ruskim knjigama. Saznaćete koje je knjige prve preveo i šta je podstaklo da se pozabavi prevodilačkim radom. Takođe govori o metodama koje primenjuje na sebi, kao i mnogim drugim interesantnim stvarima u vezi sa alternativnom medicinom. Više o ovom intervjuu možete pročitati u ovom časopisu.


12.05.2010.     Štimovanje na večnu mladost

Časopis "Treće oko" u svom najnovijem broju pod nazivom "Svako može da doživi stotu!" objavljuje članak "Štimovanje na večnu mladost" o Georgiju Nikolajeviču Sitinu. Sitin je autor sistema tekstova pod nazivom "nastroji" koji su kod nas prevedeni kao lekovite motivacije ili emocionalno-voljna motivisanost. Lekovite motivacije su mnogo više od autosugestivnih tekstova, jer funkcionišu na značajno dubljem nivou. Vrednost svake motivacije koju Sitin osmisli se nakon toga meri odgovarajućom aparaturom. Značaj njegovog sistema je ta što svaka reč, kao i odgovarajući sklop reči u tim tekstovima nosi određenu energiju. Zbog toga, ako se izvrši ispremeštanje reči ili neka izmena, moguće je da će se izgubiti na njegovoj delotvornosti. Usled primene ovih motivacija na sebi, njegova biološka starost je na nivou četrdesetogodišnjaka iako on sada ima više od 80 godina.


28.04.2010.     Rasprodat "Lunarni kalendar za 2010."

Obaveštavamo Vas da je zbog ovogodišnjeg velikog interesovanja "Lunarni kalendar za 2010" rasprodat. Svake godine sve više čitalaca se interesuje za naše izdanje lunarnog kalendara, ali ove godine su i naša očekivanja povodom moguće potražnje prevaziđena. Svi čitaoci koji do sada nisu došli do svog primerka lunarnog kalendara, mogu ga pronaći jedino u nekoj od beogradskih i novosadskih knjižara sa kojima sarađujemo.


21.04.2010.     Drugo izdanje "Prostate"

Izašlo je drugo ponovljeno izdanje "Prostate". Nažalost veliki procenat muškaraca u nešto starijem dobu ima problem sa prostatom. U ovoj knjizi opisana je funkcija i građa prostate, kao i genitalno-urinarnog trakta muškarca. Izložene su metode ispitivanja prostate, uzroci oboljenja kao i ono najvažnije a to je preventiva i samo lečenje prostate prirodnim lekovitim sredstvima. Ono na šta ukazuje i sam Malahov u svim svojim knjigama jeste upravo preventiva, tako da ova knjiga može poslužiti kao izvor informacija i muškarcima koji nemaju problema sa prostatom. Čitajući knjigu mogu naučiti kako da izbegnu pojavu problema kod prostate, vodeći računa o njoj dok se problemi još ne pojave.


16.04.2010.     "Čišćenje organizma" u trećem dopunjenom izdanju

"Čišćenje organizma" je prva knjiga Genadija Malahova koja je objavljena kod nas. Posle nje usledile su mnoge druge, sa čim su dobro upoznati svi poznavaoci alternativne medicine. Međutim, ova knjiga je i danas najtraženija. To je knjiga koja se najčešće preporučuje među prijateljima i koja je izazvala pozitivan korak ka upoznavanju naše čitalačke publike sa alternativnom medicinom i širinom koju ona nosi u sebi.
Ovo izdanje "Čišćenja organizma" je prečišćeno, dorađeno i dopunjeno izdanje. Prva verzija ove knjige prevashodno se bavila čišćenjem jetre, debelog creva i bubrega. Ovo novije izdanje obogaćeno je dodatnim poglavljima kao što su čišćenje vezivnog tkiva, čišćenje limfe i krvi, čišćenje tetiva i hrskavica, polnih organa, čišćenje organizma na ćelijskom nivou, čišćenje od pesticida i teških metala i još mnoga druga. Za one ljude koje zanima alternativni pristup lečenju i uopšte razmišljanju o čovekovom organizmu i procesima u njemu, a da ranije nisu bili upoznati sa Malahovljevim knjigama, ova knjiga predstavlja najbolji uvod u svet alternativne medicine.


29.03.2010.     Treće izdanje knjige "Loz"

U izdanju Prometeja izašlo je treće izdanje knjige Marka Smukova pod nazivom "Loz". Nakon prva dva izdanja koja su rasprodata, izlazi treće dopunjeno izdanje ovog traženog romana. Iako predstavlja istu priču, ovo izdanje je bogatije, a samim tim interesantnije jer pokazuje kako se vremenom roman razvijao zajedno sa svojom popularnošću. Neobičnim spletom događaja, koje samo život može da 'namesti', jedan loz povezaće sudbine i drame nekoliko porodica – razdvajajući one koji se ne vole i povezujući druge koji su ljubav zaslužili." Pročitajte više


29.03.2010.     Dnevni list "Politika" o pričama Koste Dimitrijevića

Izdavačka kuća "Prometej" iz Beograda objavila je knjigu Koste Dimitrijevića pripovedača, romansijera, esejiste, putopisca, dugogodišnjeg novinara "Politike", pod naslovom Bez suda i presude (neosimbolističke pripovetke). Knjiga ima tri tematske celine: Neosimbolističke pripovetke, Bez suda i presude i Književni prilozi. Kosta Dimitrijević je pripadao grupi neosimbolista. Tokom pola veka književnog stvaralaštva objavio je više od četrdeset pripovedačkih knjiga, dva romana, više knjiga iz kulturno istorijske prošlosti i savremenosti. Najznačajniji radovi Koste Dimitrijevića, sakupljeni u knjigama ili još uvek rasuti po novinama, časopisima i zbornicima, zapisao je svojevremeno Čedomir Mirković, jesu memoarska i dnevnička zapisivanja duhovne srodnosti, ali i mnogo više od toga - kvalitetna književnost. Stvaralački put Koste Dimitrijevića, možda zbog njegove nepopustljive principijelnosti, a možda zbog onih neuhvatljivih nagona i impulsa koje svaka kreativna ličnost nosi u sebi, decenijama je bio praćen mnoštvom iskušenja, prepreka i nesporazuma, podmetanja i zlokobnih osujećenja.
Izvor: Politika


14.03.2010.     "Bez suda i presude" Koste Dimitrijevića

Poznati pisac niza životopisa velikana i autobiografsko-memoarske proze Kosta Dimitrijević ovom značajnom pripovedačkom zbirkom proslavlja pola veka svog književnog rada, tokom kojeg je od grada Beograda i republike Srbije dobitnik najviših priznanja "za trajni doprinos kulturi", ali je istovremeno, ranijih godina zbog svoje uporne borbe za istinu i pravdu i "srpsku slavu i veličinu" od izvesnih zlonamernih vlastodržaca doživeo teške progone, neistinite optužbe i sudska gonjenja. Pročitajte više


02.03.2010.     Nova knjiga o zdravlju "Osnovne zapovesti zdravlja"

Suština knjige "Osnovne zapovesti zdravlja" se sastoji u tome, da su osnovi čovečijeg zdravlja duhovnost, psiha i fiziologija. Svaka od tih komponenti zahteva specifičan pristup rešavanju nastalih problema. Duhovnost je pridržavanje moralnih zakona. Zdravlje psihe može se održavati ukoliko se ovlada znanjima o oblicima i radu svesti. Održavanje zdravlja fizičkog tela zahteva poznavanje fiziologije čoveka. Harmonična kombinacija svih komponenti omogućava čoveku da se oslobodi bolesti i da sačuva svoje zdravlje. Pročitajte više


08.02.2010.     Štampa flajera na akcji

U štampariji "Prometej" možete uraditi flajere svih dimenzija, manjih i većih tiraža. Pored flajera, izrađujemo i kataloge, postere, pamflete, prospekte, letke, liflete i druge oblike štampanog reklamnog materijala. Na akciji je štampa flajera formata A5 u punom koloru. Više informacija pogledajte na našoj stranici o štampi flajera.


01.02.2010.     Pomoć ženama žrtvama trgovine ljudima

Knjiga Pomoć i podrška ženama žrtvama trgovine ljudima je nastala kao plod istraživanja koje je imalo dva cilja. Prvi cilj odnosio se na dolaženje do podataka o načinu funkcionisanja sistema pružanja pomoći i podrške žrtvama trgovine ženama u praksi, ocenu tog sistema i osmišljavanje preporuka za njegovo unapređenje. Drugi cilj se odnosio na testiranje modela monitoringa sistema pružanja pomoći i podrške ženama žrtvama trgovine ljudima u Srbiji. Testiranje modela monitoringa je izvršeno istovremeno sa prikupljanjem podataka o načinu funkcionisanja sistema pomoći, tako što je u njemu primenjen metodološki pristup koji je na osnovu iskustava iz ranijih istraživanja razvijen u Viktimološkom društvu Srbije.

  2014. godina ›› 2013. godina ›› 2012. godina ›› 2011. godina ›› 2010. godina
 
Lekovite motivacije
Lekovite motivacije kod oboljenja želudačno-crevnog trakta

Izvozna strategija proizvodnog preduzeca
Izvozna strategija proizvodnog preduzeća

O Cincarima
O Cincarima

Umetnost vodjenja ljubavi
Umetnost vođenja ljubavi
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © Izdavačko grafičko preduzeće Prometej Beograd 2006-2022