lunarni kalendar
lunarni kalendar
Prometej Beograd
Knjige ›› Beletristika ›› Ex cathedra
 
ex cathedra

EX CATHEDRA

Vida E. Marković

ISBN
Obim
Format
Cena
 978-86-82363-17-8
 308 strana
 A5
 220,00 dinara
Gde da kupim knjigu?
 


"Knjige Vide Marković, glasovitog profesora engleske književnosti i jezika na filološkom fakultetu u Beogradu tokom sedme i osme decenije ovog veka - jesu izraz literarno nepretenciozne, ali uspešno i uzbudljivo saopštene životne priče. Pisala ih je osoba izuzetnog obrazovanja, široke kulture, osoba kojoj literatura nije samo poziv, već je ona bez ostatka ispunjava".

Darko Tanasković

"Reč je o neobičnoj knjizi; knjizi koja je roman po neskrivenoj ambiciji autora da uđe u duhovne i duševne lavirinte izrastanja jedne devojke u mladu intelektualku, i, možda još više, po neobičnoj atmosferi u kojoj to sazrevanje stiče svoju književnu posebnost"..

Slobodan Selenić

"Vremenski situiran u ratno i neposredno poratno razdoblje, ovaj roman donosi uzbudljive prizore strepnji, stradanja, moralnih iskušenja, prijateljstava, ljudskih zbližavanja i raskola".

Čedomir Mirković

"Na ovim stranicama pred nama oživljavaju pojedini periodi i njihove nedoumice, gradovi (London, Beograd, Pariz, Njujork) pre i posle Drugog svetskog rata, gradovi koji više ne postoje takvi kakvi su bili (kontinuitet je samo u imenu). Izranjaju ljudi - od kojih su mnogi već pokojni - sa svojom pometenošću u nastojanju da opstanu u promenjivim okolnostima, njihovi strahovi i grčenja zbog okolnosti koje više nemaju značaja, a zbog kojih se u to vreme davao, ili uzimao život, pravile ili gubile karijere".

Dušan Pajin
 
Ubijeni pesnik
Ubijeni pesnik

Umetnost vođenja ljubavi

Kažem ja sebi

Sarm srednje klase
Šarm srednje klase
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2022