avantura
putevi i bespuća
Autori ›› David Ziljberštejn
 
David Ziljberstejn

David Ziljberštejn


   Davida Ziljberštejna u nadahnutom eseju pod naslovom „Neobična poezija" O. A. Kling krajem oktobra 2004. godine opisuje ovako:

"Stari Moskovljanin, inženjer, šahista, član Udruženja novinara Italije, profesor ruskog jezika i književnosti na Rimskom univerzitetu, biznismen, pesnik, tenor... Preskroman, vedar Čovek, dobar, uman, talentovan i jednostavan, mudar filozof, mek i snishodljiv prema ljudima i njihovim slabostima, veoma nepopustljiv i zahtevan prema sebi, obdaren za ljubav, nežan i zanimljiv, uvek otvoren za novo, kreativni praktičar i sanjar... Čovek koji nikada nije okusio alkohol a birao uvek najfinija vina, koji nikada nije verovao u bilo koju religiju, ali koji je živeo strogo po osnovnim zapovestima Isusa Hrista... Čovek koji je duboko verovao u Razum, Talenat, Rad i Ljubav...

Veoma lep ne samo iznutra, već i spolja... Visok, vitak, uvek elegantan, sa tananim smi-slom za humor i morem muških draži..."

Na osnovu njegove knjige, mi bismo dodali: David Ziljberštejn je čovek koji za svoj životni poziv nije izabrao pisanje poezije, ali, rođen sa tananom pesničkom dušom, nije mogao da ne bude i pesnik.
 
Knjige ››

reforme EU
Poezija
Umetnost vođenja ljubavi

Sahara
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2019