avantura
putevi i bespuća
Prometej Beograd
 
O poreklu ljudske inteligencije   
O POREKLU LJUDSKE INTELIGENCIJE
Bratislav Đorđev
FEST teorija kreće postavljanjem teze o načinu funkcionisanja ljudskog mozga i pretpostavkom da je transfer kolektivnog znanja – od majke ka nesposobnoj bebi - ono što je stvorilo nas, odnosno našu inteligenciju. Ta stalna nadogradnja znanja je postignuta mnogostrukom samoprojekcijom – MSP. MSP se najlakše može shvatiti kao osećaj sličan onom prividnom osećaju kretanja, koji imamo kada se nalazimo u vozu koji stoji i kroz prozor vagona posmatramo drugi voz koji se kreće.
 
Namestanje atlasa   
NAMEŠTANJE ATLASA
Predrag Đorđević
Baveći se uzrokom problema izmeštenosti atlasa i posledicama koje ta izmeštenost izaziva, u ovoj knjizi autor jednostavno i lako prilazi čitaocu. Mora se odati priznanje i poštovanje tolikoj hrabrosti i odgovornosti autora koji je nastojao da nesebično podeli sa nama svoja stečena znanja i iskustvo. Ova knjiga će ostaviti snažan utisak na svakog čitaoca, a ljudima koji autorova saznanja primene omogućiće blagorodan i plodonosan put ka izlečenju.
 
Hipertenzija   
HIPERTENZIJA
Genadij Petrovič Malahov
Sprovedena istraživanja i statistike kažu da se 70–80% obolelih s ranim stadijumom hipertenzije nalazi u stanju hroničnog emocionalnog stresa. Postaje jasno da je hipertenzija rezultat neuroza i hroničnih emocionalnih stresova, koji aktiviraju lanac patoloških reakcija u organizmu i izazivaju grč krvnih sudova, koji povećava arterijski pritisak. Za lečenje svih oblika hipertenzije možete se koristiti bogatim izborom preporuka u knjizi. Najvažniji zaključak knjige je, da se s hipertenzijom možete uspešno boriti, i to na bilo kom stadijumu.
 
Robinzon u postkapitalističkoj eri   
ROBINZON U POSTKAPITALISTIČKOJ ERI
Sandra Prvulović
Robinzon u postkapitalističkoj eri nije klasična literatura o menadžmentu. Istina je da se ovde mogu naći dragoceni saveti, primeri i analize praktičnih problema i rešenja iz poslovnog sveta koja pokrivaju teme intervjua, timskog rada, menadžmenta ljudskih resursa, umetnosti rukovođenja, delegiranja i komunikacije, ali su ove teme obrađene iz jedne sasvim drugačije perspektive. Umesto crpljenja resursa i konstruisanja zaposlenog i njegovih kapaciteta, primarno kroz njihovu ekonomsku vrednost, što je podtekst brojnih knjiga na temu menadžmenta, ovde se susrećemo sa danas na žalost neuobičajenim shvatanjem zaposlenog kao celokupnog, celovitog bića, kao čoveka pre svega, koji radi da bi živeo, a ne živi da bi radio.
 
vid sluh i radna sposobnost   
LEKOVITE MOTIVACIJE ZA POBOLJŠANJE VIDA, SLUHA I RADNE SPOSOBNOSTI
Georgij Nikolajevič Sitin
Na jednom mestu akademik Georgij Nikolajevič Sitin je sabrao motivacije za ozdravljenje očiju, zaštitu očnog aparata, izlečenje od katarakte, poboljšanje vida izoštravanje sluha, ozdravljenje slušnih i moždanih nerava i mnoge druge koje se odnose na ova dva važna čulna aparata. Pored njih date su i motivacije za poboljšanje radne sposobnosti, povećanje efikasnosti i radnog učinka, za odvažno ponašanje, aktivan i plodonosan rad kako na redovnim radnim zadacima tako i u vanrednim situacijama.
 -:|:- 

Najprodavanije knjige
Prometeja:
 
1. Čišćenje organizma
2. Lekovite motivacije za žensku sreću
3. Lekovite seanse
4. Samopreobraženje
5. Tajne pravilne ishrane I deo
višeRomanticno boemska Skadarlija
Romantično boemska Skadarlija

Pobedila sam rak
Pobedila sam rak

O Cincarima
O Cincarima

Pop Cira i pop Spira
Pop Ćira i pop Spira
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © Izdavačko grafičko preduzeće Prometej Beograd, Srbija 2006-2019