lunarni kalendar
lunarni kalendar
Prometej Beograd
Knjige ›› Alternativna Medicina ›› Knjige Georgija Nazarova ›› Kuvar Zdrave Ishrane - Salate
 
salate

KUVAR ZDRAVE ISHRANE - SALATE

Georgij Nazarov

ISBN
Obim
Format
 987-86-86813-00-8
 115 strana
 A5
RASPRODATO!
Sadržaj
 
Izdavač: Goja
Uvođenje zdravih salata u svakodnevnu ishranu je veoma važan korak koji vrlo brzo dovodi do vidljivih i trajnih rezultata.

Ova knjiga govori o tome šta su zdrave salate i kako ih možemo vrlo jednostavno i izuzetno ukusno pripremiti. Ujedno su data i objašnjenja kako napraviti aromatična i zdrava ulja i sirće i kako koristiti začine u pripremanju hrane. Zdrave salate možemo pripremati od kultivisanog povrća, ali ih možemo obogatiti ili pripremiti i od divljeg povrća, kojim su prebogate bašte, parkovi, kej...

Ovde pokazujemo i da salata ne mora biti samo klasičnog oblika, već može da se koristi i u obliku sendviča, punjenog povrća, da se priprema od klica, mariniranog povrća... kao i da salata može da posluži kao samostalan osnovni obrok. Objašnjavamo i kako pripremiti namaze, umake i prelive za salatu.

Predlažem da zajedno krenemo na put usavršavanja zdravlja, i da naučimo kako taj jednostavni korak u životu - redovno uvođenje zdravih salata u ishranu - može usavršiti i poboljšati kvalitet vašeg života.

VAŽNA NAPOMENA: Pod salatom se podrazumeva sirovo povrće, kao i klice (npr. lucerki) pripremljeno na načine predložene u knjizi. Svako dodavanje u salatu namirnica kao što su npr. sojino kiselo mleko, sir, pečurke, mlevenih semenki i sl. pretvara salatu u neku vrstu osnovnog obroka – koji automatski zahteva duže i složenije varenje.
U nastavku slede recepti za pripremanje salata iz ove knjige.

Punjeni paradajz

Izdubiti 2 čvrsta velika zrela paradajza i njihovu unutrašnjost pomešati sa pola šake vrlo sitno iseckane mlade koprive, jednom malom glavicom iseckane zelene salate, 1-2 čena iseckanog luka, 1 s. k. iseckane mirođije, 1 č. k. bosiljka i preliti prelivom od 1,5 s. k. jabukovog sirćeta, 1/4 č. k. karija, na vrh noža bibera i tucane ljute paprike. Izmešati, fil vratiti u paradajz i odozgo preliti sa 2 č. k. maslinovog i 1 č. k. lanenog ulja, pomešanih sa na vrh noža karija, čilija i bibera. Ako se doda oko 100g sremskog ili sojinog sira, može poslužiti kao glavni obrok.

Salata od čičoke sa bundevom i šargarepom


Potrebno je:

- 2 male čičoke
- malo parče bundeve
-1 mala šargarepa

Izrendati sve sastojke i dodati im 1 s. k. jabukovog sirćeta sa 1 č. k. iseckanog peršuna (list), 1/4 č. k. bosiljka, 1/2 č. k. karija, 1 č. k. rena, 1 s. k. maslinovog ulja i 1 č. k. lanenog ulja.

Georgij Nazarov
w
Ishrana i hrana
Ishrana i hrana

Urinoterapija
Urinoterapija

Zivot bez parazita
Život bez parazita

Lekovite motivacije ža žensku sreću
Lekovite motivacije ža žensku sreću
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2022