|
Kuvar zdrave ishrane - salate
Sadržaj
|
- Uvod
- Zašto su nam salate toliko važne u svakodnevnoj ishrani
- Kako upotrebom raznovrsnog povrća u salatama, možemo delovati na stvaranje i održavanje optimalnog stanja organizma
- Salate kao samostalan obrok
- Šta raditi u slučaju kad neko nije navikao da jede salate
- Upotreba začina kod pripremanja salate
- Upotreba maslinki u pripremanju salata, ali i u ishrani uopšte
- Upotreba ulja kod pripremanja salata
- Jabukovo sirće kao dodatak za salate
- Klasične salate od kultivisanog povrća
- Salate od sirovog filovanog povrća
- Dodatak za klasične zdrave salate od jestivog divljeg povrća
- Salate sa jestivim divljim povrćem
- Salata kao osnovni obrok
- Salate bogate algama
- Jela od klica
- Tabela klijanja
- Salate sa klicama
- Dodaci od klica za salatu ili osnovni obrok
- Hleb od klica
- Salate kao dodatak uz sendvič
- Marinirane klice, povrće, pečurke
- Kiseli kupus na zdraviji način
- Upotreba zdrave ishrane u slučaju oštećenih ili veštačkih zuba
- Prelivi za salatu (mogu da se koriste i kao umaci)
- Prelivi od sojinog kiselog mleka za salatu
- Umaci
- Ljuti umaci
- Umaci sa klicama 102 ljuti dodaci hrani
- Namazi
- Dodaci od klica namazu od mlevenih semenki ili bilo kom drugom namazu pripremljenom na zdraviji način
- Zdrave napomene za kraj
|
|
|
|