o poreklu ljudske inteligencije
o poreklu ljudske inteligencije
Prometej Beograd
Knjige ›› Alternativna Medicina ›› Knjige Georgija Nazarova ›› Kuvar Zdrave Ishrane - Zimnica, Poslastice, Napici
 
zimnica

KUVAR ZDRAVE ISHRANE - ZIMNICA, POSLASTICE, NAPICI

Georgij Nazarov

ISBN
Obim
Format
 978-86-86813-05-3
 126 strana
 A5
RASPRODATO!
Sadržaj
 
Izdavač: Goja


Ova knjiga obuhvata više oblasti – zimnicu, napitke i poslastice.

U suštini, o pripremanju klasične zimnice nemam mnogo lepo mišljenje. Prvi razlog je obilje štetnih dodataka u obliku konzervanasa i drugih aditiva, soli, alkoholnog sirćeta, limuntusa i sl. koji veoma remete stanje ravnoteže u našem organizmu. Drugi razlog je mnogo vremena koje je potrebno za njeno pripremanje. Ali, uz određenu korekciju u načinu pripremanja zimnice možemo pripremiti zdrave proizvode u kojima ćemo uživati tokom zime.

U receptima iznetim u ovoj knjizi, naveo sam recepte zimnice koja se priprema bez štetnih sastojaka, ili sa njihovom minimalnom količinom, tako da se ti proizvodi mogu svrstati u paletu od relativno zdravih do najzdravijih.

Važno je da svako ima pravo na svoj izbor u životu, a cilj ovih knjiga je da vam pomogne u ostvarivanju vaših želja (u ovom slučaju kulinarskih) na što zdraviji način.
U nastavku slede recepti za pripremanje zdrave hrane iz ove knjige.

Žele od višanja


Potrebno je:
- 100ml soka od višanja
- 2 č. k. agar–agara
- 1 šolja slatkih višanja bez koštica
- 2 č. k. meda

Sok i agar-agar pomešati, dovesti do ključanja i kuvati 2 minuta sa otvorenim poklopcem. Skloniti sa šporeta, dodati med, promešati i preliti njime višnje u činiji. Kada se malo prohladi, rashladiti u frižideru.

Gaspaćo


Potrebno je:
- 4 paradajza
- 2 manja krastavca
- 1/2 -1 ljuta papričica ili
- 1/6–1/2 č. k. tucane ljute paprike
- 1 crvena ili narandžasta ili žuta slatka paprika
- 1/2 čaše soka od paradajza
- 1-2 belog luka
- 1 č. k. peršunovog lista
- 1 č. k. mlevenih algi
- malo bibera
- 1 s. k. jabukovog sirćeta.

Sve sastojke sem peršunovog lista dobro izmiksati u blenderu. Sipati u šolje i od gore posuti sa sitno iseckanim peršunovim listom.

Vrhovi bora u medu


Mlade vrhove od bora staviti u tečan med u odnosu 1:3. Ostaviti da odstoji mesec dana, nakon čega je med spreman za upotrebu. Koristiti po 1 č. k., 3 do 4 puta dnevno za jačanje imunog sistema, jačanje i čišćenje disajnih organa...

Georgij Nazarov








Ishrana i hrana
Ishrana i hrana

Urinoterapija
Urinoterapija

Zivot bez parazita
Život bez parazita

Lekovite motivacije ža žensku sreću
Lekovite motivacije ža žensku sreću
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2017