lunarni kalendar
lunarni kalendar
Autori ›› Boris Krivokapić
 
Boris Krivokapić

Boris Krivokapić


   Boris Krivokapić rođen je 16. novembra 1958. godine u Beogradu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radio u Prvoj beogradskoj advokatskoj radnoj zajednici, a zatim bio šef Kabineta predsednika Zajednice jugoslovenskih PTT. Od 1985. do maja 2006. radio u Institutu za uporedno pravo, gde je prošao sva naučna zvanja.

Uz to, u periodu 2000-2006, profesor Međunarodnog javnog prava na Pravnom fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo. Od 2004. šef je katedre za Međunarodno pravo.

Od 9.5.2006. u stalnom radnom odnosu na Fakultetu za državnu upravu i administraciju Megatrend univerziteta. Redovni profesor je za predmete Međunarodno javno pravo i Ljudska prava. Jedan od vodećih eksperata za međunarodno javno pravo i ljudska prava. Učestvovao je na više međunarodnih konferencija, simpozijima, seminara u: Austriji, Bosni i Hercegovini, Francuskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Južnoj Koreji, Mađarskoj, Rumuniji, Rusiji, Španiji, Tanzaniji, Velikoj Britaniji.

U raznim mandatima: predsednik Upravnog odbora Instituta za uporedno pravo, predsednik Naučnog veća Instituta za uporedno pravo, član Saveta Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, i dr.

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik vodećeg nacionalnog naučnog časopisa "Strani pravni život".

Više informacija o radu profesora Borisa Krivokapića na sajtu Megatrend univerziteta na kojem radi kao profesor.
 

Knjige ››

manjine u medjunarodnom pravu
Manjine u međunarodnom pravu

Svetska trgovinska organizacija
Svetska trgovinska organizacija

Necarinske barijere u medjunarodnoj trgovini
Necarinske barijere u međunarodnoj trgovini

Vojnik i drzava
Vojnik i država

O Cincarima
O Cincarima
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2022