avantura
putevi i bespuća
Prometej Beograd
Knjige ›› Alternativna Medicina ›› Lekovite Sile ›› Lunarni Kalendar 2011-2019
 
Lunarni kalendar

LUNARNI KALENDAR 2011-2019

Genadij Petrovič Malahov

prevod: Mahmut Šehić
ISBN
Obim
Format
Cena
 978-86-87971-14-1
 408 strana
 A5
 1.650,00 dinara
Gde da kupim knjigu?
Sadržaj
 
Suizdavač: Mahmut Šehić
U lunarnom kalendaru Genadija Petroviča Malahova možete pratiti termine početaka i kraja lunarnih dana i mesečeve mene za 2011. godinu. Pored toga u njemu se nalazi pregršt preporuka za zdravlje, koje su usklađene sa odgovarajućim periodom u toku nastupajuće 2011. godine. Na taj način, prateći lunarni kalendar, možete saznati kada treba čuvati, čistiti i lečiti odgovarajuće organe. Možete saznati u kojim vremenskim periodima u toku godine su najaktivniji koji organi. A u periodima njihove najveće aktivnosti treba se usredsrediti na njihovo lečenje, jer se tada dobijaju najbolji rezultati u lečenju.

Lunarni kalendar je specijalizovani priručnik sa savetima za lečenje, za svaki dan 2011. godine, koja će vam zameniti masu literature i kalendara na temu lečenja. Time se ona znatno razlikuje od predhodnih. U njemu su date konkretne preporuke: šta je potrebno uraditi danas, šta sutra, šta prekosutra, kako se pripremiti za jednu ili drugu terapiju,kada je najbolje lečiti jednu ili drugu bolest i kada se treba čuvati. Navedeni su "lunarni" dani, faze, aktivnost organa prema godišnjim dobima i mnogo drugog. Pored te važne osobenosti, knjiga je obogaćena poglavljima u kojim možete pročitati korisne savete o pravilnoj ishrani, zdravoj hrani i čišćenju organizma."

Aktivnost funkcija čovečijeg organizma ne poklapa se sa opštim kalendarom. Sledeće beleške tipa "72 dana aktivni su jetra i žučna kesa" ukazuju u koje godišnje doba i koliko vremena je funkcija jetre najjača. Zbog toga se svakom čoveku preporučuje da uskladi vlastiti zdravstveni program sa datim preporuka, što će povećati efikasnost lekovitih terapija.

Svaki lunarni dan ima svoju vlastitu energiju, koja je povoljna za sprovođenje jednih ili drugih zdravstvenih mera. U Lunarnom kalendaru navedeni su lunarni dani i njihov početak, a u tekstu koji sledi dat je kratak opis. Za vreme lunarnih dana trudite se da se pridržavate preporuka za taj dan.

Treba razlikovati pojmove "lunarni dan" i "sunčani dan".

Pod "lunarnim danom" podrazumeva se vreme između dva izlaska Meseca. U lunarnom mesecu može biti 29 ili 30 lunarnih dana.

Pod "sunčanim danom" podrazumeva se vreme između dva izlaska Sunca. Vreme nastupanja lunarnog dana obično se ne poklapa sa vremenom nastupanja sunčanog dana.
 
prethodna strana
Glavobolja
Glavobolja

Nervna i psihicka oboljenja
Nervna i psihička oboljenja

Pobedila sam rak
Pobedila sam rak

Ishrana i hrana
Ishrana i hrana
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2019