avantura
putevi i bespuća
Prometej Beograd
Knjige ›› Alternativna Medicina ›› Lekovite Sile ›› Uticaj Okoline na Čovekovo Zdravlje
 
Uticaj okoline na covekovo zdravlje

UTICAJ OKOLINE NA ČOVEKOVO ZDRAVLJE
biljke, minerali, tkanine i druge materije

Genadij Petrovič Malahov

prevod: Mahmut Šehić
ISBN
Obim
Format
Cena
 86-82363-36-4
 140 strana
 A5
 550,00 dinara
Gde da kupim knjigu?
Sadržaj
 
Suizdavač: Mahmut Šehić

Poslušajte prilog o knjizi Uticaj okoline na čovekovo zdravlje.


Ako poznaje osobenosti svog organizma svaki čovek može individualno da odabere materije koje uravnotežuju i povećavaju njegove prirodne odbrambene mehanizme i da koristi sve blagodeti zdravog života. Navedena, vekovima proverena znanja o svojstvima organskih i neorganskih materija i njihovom uticaju na organizam čoveka pomoći će vam u tome.U knjizi su između ostalog opisane mnoge biljke i plodovi biljaka. Evo nekih primera:

"KRUŠKA. Najbolja sorta je krupna i slatka kruška. Njena priroda je uravnotežena. Ima opora svojstva. Slatka kruška jača srce, a njeno seme pomaže kod bolesti pluća i jača želudac. Kruška jača ceo organizam, smanjuje lučenje žute žuči, utoljava žeđ i zaustavlja povraćanje. Njeno seme ubija sitne i krupne gliste. Štetna je za ljude koji pate od grčeva. Kruška je, od sveg voća, najkorisnija za jelo. Ako se osuši i jede suva korisna je za želudac. Tvrde kruške imaju svojstva da hlade i suše. Slatke i sazrele kruške izazivaju proliv. Sok od kruške bolji je nego sok od jabuka.

SUVO GROŽĐE. Najbolje je krupno i suvo grožđe. Njegova priroda je vruća i vlažna u prvom stepenu. Ima svojstva smekšavanja i probave. Korisno je kod oboljenja creva i bubrega, kao i kod oboljenja mokraćne bešike. Štetno je za ljude vatrene prirode. Od suvog grožđa čovek se lakše goji, nego od svežeg grožđa ili smokve. Suvo grožđe dobro pročišćava i pomaže kod oboljenja žuči.

SEME DINJE. Njegova priroda je vruća i vlažna. Seme dinje čisti creva i pojačava polnu potenciju. Otvara zapušenja i čisti obilnom mokraćom. Čisti bubrege i mokraćne kanale, odstranjuje osećaj pečenja pri mokrenju. isti jetru ali je štetno za slezinu. Štetno dejstvo otklanja med. Treba uzeti 5,88 - 14,7 grama njenog semena. Seme stvara obilno mleko kod žena i izvanredno ukrućuje polni organ muškaraca.

ESTRAGON. Najbolji je svež estragon. Njegova priroda je vruća i suva u drugom stepenu. Ima izvlačeća svojstva. Koristan je za zube. Pomaže kod svih malignih tumora. Jača želudac. Ako se žvaće odstranjuje neprijatan miris iz usta. Ako se za vreme epidemije kuge pije sok estragona, preventivno deluje protiv bolesti."

Genadij Petrovič Malahov
 
Lekovite motivacije ža žensku sreću
Lekovite motivacije ža žensku sreću

Celicenje organizma i lecenje vodom
Čeličenje organizma
i lečenje vodom

Lecenje disanjem
Lečenje disanjem
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2019