avantura
putevi i bespuća
Prometej Beograd
Knjige ›› Alternativna Medicina ›› Osnovi Zdravlja ›› Lečenje Kerozinom, Todikampom i Drugim Ugljenikovim Jedinjenjima
 
Lecenje petrolejom

LEČENJE KEROZINOM, TODIKAMPOM I DRUGIM UGLJENIKOVIM JEDINJENJIMA

Genadij Petrovič Malahov

prevod: Mahmut Šehić
ISBN
Obim
Format
Cena
 978-86-82363-87-3
 124 strane
 A5
 660,00 dinara
Gde da kupim knjigu?
Sadržaj
 
Suizdavač: Mahmut Šehić

Poslušajte prilog o knjizi Lečenje kerozinom.


Hemijski element ugljenik (C) ima niz interesantnih i važnih osobina. Fizičko telo čoveka sadrži 70% kiseonika, 18% ugljenika i 10% vodonika. Svih ostalih hemijskih elemenata ima svega 2% (azota 0,3%).

Jedno od glavnih svojstava ugljenika je da može stvarati cikluse i dugačke lance atoma, što je jedan od uzroka raznovrsnosti ugljenikovih jedinjenja. On je glavni element u sastavu ugljenih hidrata, masti i belančevina!

U zavisnosti od toga, kakva je prostorna struktura ugljenika, kvalitetno se menjaju i njegova svojstva, kao i sposobnost da ispoljava jedno ili drugo lekovito dejstvo na organizam. Donedavno naučnicima su bila poznata tri oblika kristaliziranog ugljenika, ali im je bila različita kristalna rešetka - slojna struktura grafita, pravilna kristalna rešetka dijamanta, karbid - veštački polimer, koji ima dvostruke i trostruke veze. sada su naučnici otkrili mineral ugljenika koji se sastoji iz 60 atoma i koji ima strukturu u vidu fudbalske lopte - to su fulereni. Pored mineralnog stanja, hemijski element ugljenik ima veliki broj tečnih ugljenikovih jedinjenja, koja raspolažu interesantnim i važnim lekovitim svojstvima. U ovoj knjizi razmotrićemo razna (tečna i tvrda) ugljenikova jedinjenja s pozicija njihovih lekovitih svojstava.

Karakteristike kerozina - petroleja

Reč kerozin potiče od engleske reči kerosene i grčke reči keros - vosak. To je smesa ugljovodonika C9-C16. On se dobija iz destilata direktne prerade nafte (prokuvavanjem na 110-320oC). Destilati prerade sumporne nafte podvrgavaju se hidro čišćenju.

Kerozin tj. petrolej sadrži primese jedinjenja sumpora, azota ili kiseonika. Boja mu varira od bezbojne do svetlo braon s golubijim nijansama. U zavisnosti od hemijskog sastava i načina prerade nafte, od koje je dobijen kerozin u njegov sastav ulaze:
- ograničeni alifatični ugljovodonici
- nafteni (zasićeni ciklični ugljovodonici)
- biciklični aromatski ugljovodonici
- neograničeni ugljovodonici

Što je veća temperatura smese pri kraju ključanja, tim više se u njoj nalazi bicikličkih ugljovodonika.

Postoje sledeće sorte kerozina - petroleja: avijacijski, za osvetljavanje (podvrgava se dopunskom sumporno kiselom čišćenju radi smanjivanja smola i naftnih kiselina), za tehničku upotrebu, za rastvaranje (dopunski se podvrgava dearomatizaciji). Narodna medicina koristi dve vrste petroleja - avijacijski i petrolej za osvetljavanje.

Genadij Petrovič Malahov
 
Metode povecanja ljudske bioenergije i biosinteze
Metode povećanja ljudske bioenergije i biosinteze

Gladovanje
Gladovanje

Lekovite motivacije ža žensku sreću
Lekovite motivacije ža žensku sreću

Ishrana i hrana
Ishrana i hrana
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2019