avantura
putevi i bespuća
Autori ›› Judžin R. Vitkof
 

Judžin R. Vitkof


   Judžin R. Vitkof je R. Dauns Pointdekster uvaženi profesor političkih nauka na Državnom univerzitetu Luizijane. Posle studija na univerzitetima Valparaizo i Sirakuza, Vitkof je predavao na Univerzitetu Floride i Univerzitetu Karoline u Čapel Hilu.

Vitkof je autor knjiga Lica internacionalizma: Javno mnenje i američka spoljna politika (treće izdanje, 1999) i Domaći izvori američke spoljne politike: uvidi i evidencija (1999). On je objavio i više radova u mnogim akademskim časopisima. 1997. godine, dobio je najveću nagradu koju dodeljuje Državni univerzitet Luizijane u znak priznanja za doprinos univerzitetskim istraživanjima i nastavi kada je imenovan za LSU uvaženog magistra istraživanja u oblasti umetnosti i društvenih nauka.

Vitkof je primio Nagradu uvaženog profesora spoljne politike Udruženja za međunarodne studije. Kegli i Vitkof su zajedno napisali i uredili veći broj vodećih tekstova, uključujući Američka spoljna politika: karakteristike i proces (šesto izdanje, 2003), Globalna agenda (šesto izdanje, 2001), Budućnost američke spoljne politike (1992), Nuklearna čitanka (drugo izdanje, 1989) i Domaći izvori američke spoljne politike (1988).
 
Knjige ››

Svetska politika
Svetska politika


Vojnik i država


Svetska politika
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2019