o poreklu ljudske inteligencije
o poreklu ljudske inteligencije
Autori ›› Judžin R. Vitkof
 

Judžin R. Vitkof


   Judžin R. Vitkof je R. Dauns Pointdekster uvaženi profesor političkih nauka na Državnom univerzitetu Luizijane. Posle studija na univerzitetima Valparaizo i Sirakuza, Vitkof je predavao na Univerzitetu Floride i Univerzitetu Karoline u Čapel Hilu.

Vitkof je autor knjiga Lica internacionalizma: Javno mnenje i američka spoljna politika (treće izdanje, 1999) i Domaći izvori američke spoljne politike: uvidi i evidencija (1999). On je objavio i više radova u mnogim akademskim časopisima. 1997. godine, dobio je najveću nagradu koju dodeljuje Državni univerzitet Luizijane u znak priznanja za doprinos univerzitetskim istraživanjima i nastavi kada je imenovan za LSU uvaženog magistra istraživanja u oblasti umetnosti i društvenih nauka.

Vitkof je primio Nagradu uvaženog profesora spoljne politike Udruženja za međunarodne studije. Kegli i Vitkof su zajedno napisali i uredili veći broj vodećih tekstova, uključujući Američka spoljna politika: karakteristike i proces (šesto izdanje, 2003), Globalna agenda (šesto izdanje, 2001), Budućnost američke spoljne politike (1992), Nuklearna čitanka (drugo izdanje, 1989) i Domaći izvori američke spoljne politike (1988).
 
Knjige ››

Svetska politika
Svetska politika


Vojnik i država


Svetska politika
Na vrh stranice -:|:- Gde kupiti knjige?
Copyright © IGP Prometej Beograd 2006-2017